Kako izgleda idealan dom za tvoj horoskopski znak

Foto: Shutterstock

Da li ovako zamišljate idealan dom?

Inspiraciju za uređenje životnog prostora možemo naći svuda, pa i u astrologiji. U Fejsbuk grupi posvećenoj enterijerima otkrili smo astro analizu dizajnerskih stilova prema znacima Zodijaka.

Kakav enterijer će najbolje pristajati vašem horoskopskom znaku i koje prostorije najviše volite?

Saznajte u nastavku.

Ovan

Omiljeni stil: minimalistički, moderni, starinski, eklektični, atipični.

Omiljena prostorija; sportska sala, trpezarija i roštilj.

Omiljene boje; jake, neutralne ili odsustvo boja.

Bik

Najvažnija prostorija: moćno opremljena drvena kuhinja sa američkim frižiderom, frižiderom za vino, multifunkcionalnim robotom.

Omiljeni stambeni objekat: individualna, moderna dizajn ili kamena kuća, ili stan sa obaveznim pogledom na prirodu.

Najvažniji faktor stambenog prostora: mir, sigurnost, tople boje i drveni nameštaj.

Blizanci

Blizanci su klaustrofobični. Vole da pomeraju mesto namještaju, vole urbani život, promenu dekoracije, estetiku, praktičnost, pragmatizam, jednostavnost i sklad.

Blizanci ne vole ekstravaganciju, niti drečave enterijere. Imaju više stambenih objekata, stanove i vikendice. Omiljeni stil: skandinavski etno šik. Voli boje u malim količinama, veseli i skladni miks sa ličnim pečatom.

Dekoracija vikendice: retro šik stil, savremena dekoracija u starim kamenim kućama, etno rasvjta, marokanski tepih i staro drvo.

Omiljeni stambeni objekat: loft, stan sa poluspratom i open space.

Omiljena prostorija: Dnevni boravak da svim modernim uređajima, kao što su mobilni, kompjuter i TV.

Rak

Voli selo, prirodu, baštu, život na čistom vazduhu. Voli red i higijenu. Obožava zelenu boju i ne boji se jakih boja.

Omiljeni stil: seoski šik. Kada živi u gradu uređuje svoj prostor sa drvetom, nasleđenim nameštajem karo dezenom, vezenim lanom, savremenim i podmlađenim nameštajem u bojama i sa svetlim drvetom. Obožava kamene kuće, drvene grede. Ne voli čisti i lakirani dizajn.

Omiljena prostorija: dečija soba.

Lav

Voli zlatne, barokne predmete, versajski stil, luksuz, završni uredan i elegantni odsjaj u enterijeru, ali ne i drečavi.

Idealno mesto stanovanja: stan sa visokom plafonima, dekorativnim lajsnama, parketom od uzorka riblje kosti u najboljem delu grada. Ili, kuća sa divnim i neosvojivim pogledom na veoma traženoj lokaciji. Stambeni objekat koji bi mogao da ga zadovolji je loft u industrijskom stilu. Voli buržujske kuće kojima se prilazi šljunkovitim alejama.

Omiljena prostorija: dnevni boravak sa trpezarijom, jer voli savršenstvo i u jelu i u piću. Sigurno poseduje frižider za vino ili podrum sa domaćim kvalitetnim vinom, skupocenu kožnu fotelju, nekoliko savremenih i jednostavnih slika na zidu. Sanja da ima u vlasništvu slike poznatih velikana. Stolić u dnevnom je dizajn, stakleni, čelični ili od punog drveta, kojeg krase knjige o umetnosti. Beli čisti zidovi kao u galeriji slika su ukrašeni umetničkim delima u tamno tirkiznim i tamno sivim nijansama, koje otkrivaju jaku ličnost, koja nema enterijer kao svi ostali. Voli uredan, organizovan enterijer, gde je sve na svom mjestu i gde je sve iscenirano.

Devica

Njen moto je: „Sve na svom mestu“. Djevica voli uredan prostor i vična je kupovini namještaja za skladištenje: ormari, plakari i komode. Dečiji kreveti su opremljeni ladicama, sanja o svom sopstvenom garderoberu, gde je odeća složena po sezonama, bojama i tkaninama. I u garsonjeri Devica jasno odvoji i raspodeli prostor.

Omiljeni stil: skandinavski, svetle boje i savršen izgled. Voli porodične uspomene i suvenire sa putovanja, koje ne gomila i na kojima nikada ne sme biti prašine.

Omiljena prostorija: spavaća soba gde odobri tračak fantazije u obliku pastelne boje posteljine i raznih, dekorativnih jastučića. Njen ukus je prilično neutralan za druge prostorije, jer joj to omogućava da odmori dušu. Devica puno ulaže u porodični, društveni i profesionalni život i potreban joj je uredno, sređeno i jednostavno okruženje za njenu sanjalačku prirodu i za njen bogat unutrašnji život.

Vaga

Vaga žudi za skladom. Sklad boja, oblika koji unose opuštajući i smireni duh u dom. Voli laganu, prozračnu i udobnu dekoraciju.

Omiljene boje: prirodni tonovi, bela, prljavo bela, šampanj, bež, smeđa i siva, u cilju očuvanja opuštajuće atmosfere koju traži pod svaku cenu. Voli da žonglira sa mekanim i čupavim tkaninama, dekama i pokrivačima, nameštajem prozračnih i laganih linija.

Omiljeni egzotični stil: etno šik, zajednica verodostojnih predmeta i zagasitih, prirodnih boja. Voli prostorije koje odišu skladom, gde se lepota nalazi u nežnoj boji buketa od božura, kao i u uglu ogledala gde se prirodno svetlo odbija. Dekoracija doma je jedna od njenih omiljenih stvari. Voli da čita knjige i časopise o uređenju doma i primenjuje svoj lični pečat. Elegancija i prefinjenost su njene glavne vodilje u uređenju doma.

Škorpija

Veliki je zaljubljenik u jake boje, čak i odvažne, i u skladne kombinacije, za koje drugi smrtnici ne bi nikada imali petlje ili odvažnosti primenjivati sa urođenim talentom, prepunim samo njene ličnosti. Ukrasiti uz pomoć baroka i dizajna za nju ne predstavlja nikakav problem, jer ona to sve savršeno uskladi. Voli crvenu, boju strasti, simbol te iste strasti koja je pokreće.. Obožava jake boje, neće prezirati plavu, samo ako nije pastelna. Pastelna paleta boja i Škorpija su dva različita svieta.

Avanturističkog duha, osoba koju mesto ne drži, sa hiljadu ideja o putovanju, vojeće umetničke domorodačke slike, u jakim bojama i geometrijskim oblicima, abstraktnu umetnost, kubizam. Amater umetnosti, najviše mrzi mediokritet, prosjčni stil. Tkanine moraju da budu od kvalitetne svile, pliša i kašmira.

Škorpija je takođe amater klasičnog stila, starih, izvornih i verodostojnih predmeta i nameštaja. Njeno uređenje je najinventivnije i najorginalnije. Voli udoban, neprolazan i avangardni stil nameštaja. Poseduje urođeni dar da primenjuje razne stilove, koji nemaju ništa zajedničkog u jednu savršenu celinu.

Strelac

Ključne riječi koje opisuju Strelca su nomadski i slododni duh, zaljubljenik u sam život. Sve se to vidi i u dekoraciji njegovog doma: suveniri sa putovanja, širina duha i žudnja za obrazovanjem i usavršavanjem ga teraju da kupuje knjige za svoju dragocenu kućnu biblioteku. Muzika mu je veoma bitna i puno je sluša. Njegova dekoracija ima smisla, služi mu, nije samo tu da ulepša prostor.

Teško mu je živeti u gradu, osim ako može redovno da pobegne na obalu mora, na selo ili ako njegov stan poseduje terasu bez pogleda na komšije preko puta. Potrebni su mu: prostranstvo i daleki pogledi bez prepreka, jer na taj način nalazi mir. Ne boji se čak ni živeti u sred usamljenog sela, naprotiv to ga umiruje.

Vesele prirode, voli da se druži sa prijateljima i zbog toga savršeni stambeni objekti bi bili: loft, kuća sa ogromnim dnevnim boravkom ili jednostavna brvnara sa velikom terasom. Zaljubljenik u drvo i ekolog u duši, ne može zamisliti dom bez drvenih predmeta.

Jarac

Jarac pre svega traži da stvari budu praktične i dobrog kvaliteta. Istina je da teorija kaže da voli tamnije boje, ali to često nije istina, bar kada je uređenje stana ili kuće u pitanju.

Ima dva tipa Jarčeva. Jednom je stalo do statusa, vodi se onim „kada ne znaš šta je dobro, onda znaš šta je skupo“, voli da se vidi i kroz enterijer ko je on i koji mu je položaj u društvu. Drugi pak tip voli prefinjenost, sklad i ne mari baš za modne trendove. Vole svetle, neutralne tonove, prirodne matetijale. Funkcionalnost i urednost na prvom mestu, pa tek onda estetika.

To ne znači sumornost i strogost, baš naprotiv. Uvek, ali uvek ćete naći neku posvetu prošlosti.

Vodolija

Omiljena prostorija: open space i loft.

Omiljeni stil: etno šik i dizajn.

Ribe

Omiljena prostorija: kupatilo, terasa, trpezarija i spavaća soba.

Omiljene boje: plava, zelena, morske nijanse, boja peska i prirode.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram