Najtraženija kuhinja u ovoj godini ima nesvakidašnji detalj

Foto: Shutterstock/Hendrickson Photography

Zimska čarolija.

Kuhinja je srce svakog doma i deo enterijera koji uvek izaziva najviše interesovanja. Trendovi vezani za kuhinje dolaze i prolaze i svake godine se izdvoje neki detalji koji postanu globalno popularni.

Portal Houzz koji se bavi nekretninama, ali i dizajnom enterijera, napravio je listu kuhinja koje su u 2022. izazvale najviše oduševljenja i dobile brojne „lajkove“.

Na prvom mestu je kuhinja u skandinavskom stilu iz koje stoji firma Lawless Design. Prelepa kuhinja od drveta ima izloženi zid, a takođe je u sklopu nje kamin – što je neobično, ali u ovom slučaju izgleda fantastično.

*

Kuhinja se nalazi u domu Holi i Džona Markama koji žive u Melrouzu u Masačusetsu.

„Sve u svemu, prostor je morao da izgleda dobro, ali je takođe morao da bude funkcionalan za dobrobit porodice“, rekla je dizajnerka iz Lawless Design. Paleta materijala je tipična za skandinavski stil uređenja: drvo, kamen i metal.

Kuhinjski ormarići su od drveta i daju iluziju da se godinama koriste. Ormari i fioke su od belog hrasta po meri a dopunjeni su retro mesinganim bravama i staklenim vratima. Nordijski dizajnerski trik je bela boja, koja reflektuje prirodnu svetlost i čini kuhinju svetlijom u tamnijim zimskim mesecima.

Ušuškana kuhinja zbog kamina je omiljeno mesto okupljanja porodice.

„Tokom hladnih meseci je tako prijatno održavati kuhinju toplom sa kaminom i gledati kroz prozor na lep prizor napolju“, kaže bračni par Markam.

*

***
BONUS VIDEO: Aleksandrino kupatilo kao iz bajke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram