10 najlepše uređenih kuća i stanova na svetu trenutno

Foto: Shutterstock/PhotoMavenStock

Enterijeri u kojima želimo da provedemo ceo život.

Prirodni materijali prošle godine zauzeli su centralno mesto u dizajnu enterijera, a to se prenosi i na ovu godinu. Takođe su popularni i betonski zidovi, šarene pločice i minimalistički enterijeri sa puno zelenih biljaka.

Upravo kuće i stanovi u ovim stilovima našli su se na listi top 10 najlepših enterijera trenutno.

Conde Duque stan u Španiji, Sierra + De La Higuera

Dizajn ovog enterijera je zasnovan na meksičkom i galicijskom nasleđu vlasnika i sadrži zidove od drveta i terakote, kao i kuhinju i trpezariju pod uticajem Meksika, završenu smaragdno zelenim pločicama.

Kuća koja štedi energiju u Velikoj Britaniji, Architecture for London

Minimalistički enterijer trospratne edvardijanske kuće obložen je prirodnim materijalima uključujući drvo, kamen i krečni malter.

Dom je dizajniran tako da štedi energiju, sa krečnim malterom koji se koristi za formiranje hermetičkog sloja u celom prostoru, ublažavajući gubitak toplote.

Twentieth u Americi, Woods + Dangaran

Unutrašnjost trospratne kuće sadrži izložene bele cigle, kao i zastakljivanje od poda do plafona i veliki kamin od travertina, dok drvene ploče daju domu moderan šmek.

Dom diplomate u Italiji, 02A

Ovaj italijanski stan, projektovan za diplomatu koji ide na česta poslovna putovanja, namerno je ostao nedovršen. U spavaćoj sobi, preslikani zidovi zatvaraju malo kupatilo kako bi stvorili ono što studio za enterijer 02A opisuje kao „nematerijalnu kubnu zapreminu“.

Ceo stan je ispunjen nameštajem iz srednjeg veka, koji je kombinovan sa savremenim stvarima.

Stan Gale u Brazil, Memola Estudio

Sa tamnim, poliranim drvenim podovima u kontrastu sa zidovima industrijskog izgleda, ovaj stan odaje poseban vajb.

Kameni zid od mozaika i zid sa slikama koji prikazuje umetnička dela vlasnika takođe se nalaze u kući.

Forest retreat u Švedskoj, Norm Architects

Ova tradicionalna drvena koliba pretvorena je u skromnu kuću za odmor. Dizajneri su koristili minimalističku paletu boja za kuću, sa zidovima prekrivenim bež dolomitnim malterom, dok je hrastovo drvo korišćeno za podove i ormare.

East Village apartment u Americi, GRT Architects

Tople boje, hrastovo drvo i blistave keramičke pločice stvaraju osećaj dobrodošlice u ovom njujorškom stanu, koji su renovirali dizajneri GRT Architects.

Studio je dodao metalne detalje kao što su mesingane šipke u unutrašnjost, stvarajući moderan kontrast u odnosu na drvo.

Riverside Tower stan u Belgiji, Studio Okami Architecten

Potpuno moderan stan koji kombinuje izložene betonske zidove sa svetlim bojama i savremenim nameštajem, kao i mnoštvo zelenih biljaka koje daju život sivom enterijeru.

Stan u Tokiju, OEO Studio

OEO Studio sa sedištem u Kopenhagenu oslanjao se na skandinavski i japanski dizajn da bi napravio ovaj stan u japandi stilu.

Nameštaj od hrasta premazan uljem borovog drveta ukazuje na Skandinaviju, dok je japanski Oia kamen korišćen za stubove koji dele dnevni boravak i kuhinju.

West Bend House u Australiji, Brave New Eco

Dom u kom preovlađuje drvo sadrži detalje zasićenih boja kao što je kupatilo obloženo safirnim pločicama i kaki zelena sofa, ali i ljubičaste zavese u dnevnoj sobi, piše Dezeen.com.

***

BONUS VIDEO: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram