5 trendova u dizajnu enterijera koje ćemo viđati na svakom koraku ove godine

Foto: Credit line: Realtor.com / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vreme je da u svoj dom unesete jarke boje.

Prošla godina u svetu dizajna enterijera, svodila se na umirujuće palete boja i nameštaj koji donosi osećaj spokoja. Ova godina, za razliku od prethodne, donosi individualizam jarkih boja.

Tržište se konačno udaljava od romantičnijih stilova, te dok se krećemo mimo postpandemijskih strahova ka novoj stvarnosti, modeli uređenja doma iz prethodne godine jednostavno se čine previše naivni.

Sada kada smo krenuli napred u stvarni život i trendovi dizajna enterijera za 2023. teže promenama koje unose nov, vedriji duh u naše domove.

Sudar šara

Spoj različitih šarenih tekstila u kontrastnim šarama, bojama i teksturama, daje divnu nemarnost i zaista unose posebnu atmosferu u vaš dom.

Dekoracija stolova

Kreativan sadržaj na stolu odličan je način da unesete lični pečat u sobu i oduševite svoje goste. Koristite raznobojne stolnjake, iscrtano posuđe i ukrasne svećnjake, ali sve ovo postavite na staklenu površinu kako biste dobili još bolji efekat.

Slojevito osvetljenje

Trend „slojevitog osvetljenja“ veoma je sličan onom koji viđate po buticima ili hotelima. Od podnih lampi koje su usmerene ka zidovima do lustera koji daju minimalno svetla – atmosfera koju pažljivo osmišljena strategija osvetljenja može da stvori je zapanjujuća.

Bele kuhinje

Bilo je mnogo govora o povratku potpuno belih kuhinja u dizajnersku industriju ove godine, a izgleda da se to upravo i dešava. Sve više dizajnera upravo favorizuju bele, neutralne kuhinje.

Skulpturalne linije

Ove godine jedan od trendova za uređenje dnevnih soba inspirisan je modernim retro stilovima, dodajući dašak glamura u prostor, a opet pruža vam osećaj potpune udobnosti.

***

BONUS VIDEO: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram