Kako izaći na kraj sa negativnim ljudima

Psihologija i astro 28. dec 202110:26 > 10:34
negativni ljudi
Foto: INNA FINKOVA / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako želimo, možemo zadržati pozitivno stanje duha, čak i kada smo prisiljeni da budemo okruženi negativnim osobama, bilo na poslu, bilo u porodici ili u drugim situacijama u kojima ih ne možemo izbeći. U redovima koji slede, otkrijte šta možete uraditi po tom pitanju.

Zaštitite sebe

Bez obzira na to šta drugi rade, uvek možete kontrolisati svoja osećanja i ponašanje. Možete se zapitati kako reagujete u datoj situaciji i šta možete da promenite. Ne možete uticati na reakcije drugih, ali možete na svoj odgovor i pažnju. Svako je odgovoran za sebe. Zlikovac ionako sebi nanosi štetu. Ali, trudite se da se ogradite od te priče. Možete, na primer, prizivati scenario u kome ga nema.

Oživite ljubav

Možda vam u tom trenutku pomogne da se prisetite nečega što vas uvek smiruje, bilo da je to pomisao na dete, ljubimca, voljenu osobu, nešto što volite… Osetite tu ljubav i pozitivne vibracije koje niko ne može da vam uskrati.

Odgovorite na lep način

Još jedna sjajna taktika za suočavanje s teškim ljudima je taktika obrnute reakcije. Kada se neko ponaša negativno, pokušajte učiniti upravo suprotno. Ako je neko pesimističan, budite optimistični. Ako neko viče, govorite mirno. Ako vas neko kritikuje, vi ga hvalite. Ako neko deluje s mržnjom, vi odgovorite ljubavlju. Ako vas neko preko gleda, vi mu se ljubazno nasmešite. Što pozitivnije odreagujete, osećaćete se bolje, pišu na sajtu City Magazine.

Ne primajte k srcu

Kad god je neko negativan, setite se da ta osoba može imati vrlo loš dan, da prolazi kroz teško razdoblje u životu, ili da može nositi ogromnu količinu stresa i tuge. Ne znate šta se događa s njom. Stoga je vrlo važno da njenu reakciju ne shvatate previše lično.

BONUS VIDEO: Kako do pozitivnih misli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram