Zoe Kida: Kako sam skinula 12 kg bez trenera i nutricioniste

Poznati 24. feb 202210:00 > 11:35
Zoe Kida Foto: Vesna Lalić

Ana Radonjić, poznata kao Zoe Kida, u januaru prošle godine je započela detoks program, promenila način ishrane i uvela redovne vežbe. Ona nas podseća da ništa nije nemoguće kad preuzmemo kontrolu nad sopstvenim telom i nađemo motivaciju.

„Četrnaestog januara sam se zarekla da ću biti hot mama do mora. To mi je bio cilj“, istakla je Zoe prošle godine uz fotografije s plaže, a onda otkrila i šta je sve morala da uradi i čega da se odrekne za taj cilj.

„Svaki dan vežbanje od jedan sat. Izbacila sam hleb, šećer, večeru. Autofagija od 18 do 10. Puno vode. Alkohol dvaput mesečno. Puno automotivacije. Shvatila sam da mi hrana ne znači uopšte. Ovo me je osnažilo za druge ciljeve jer sam sebi pokazala da mogu. Odlaganje zadovoljstva je rezervisano za inteligentna bića. Želim da imam kontrolu nad sobom. Želim da vladam sobom i radim ono što zamislim. Još malo i uspela sam. Ovo nije kraj, ostao mi je najlepši deo poliranja i svakodnevnog rada na sebi“, napisala je Zoe.

Tokom prethodnih meseci ona je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama razmenjivala recepte i trikove zdrave ishrane, a treninge, koji su joj u startu najteže padali, počela je da doživljava kao male pobede. Za Zadovoljnu otkriva šta se dešavalo „iza scene“.

„Nakon januarskog sarmagedona suočila sam se sa sobom u ogledalu. Pretvorila sam se u debelu ženu koja je pretila da izgleda kao trudnica ponovo. Moja drugarica koja me viđa svaki drugi dan me je uzbuđeno pitala: Ana, je l’ imate nešto da mi saopštite? To je bila kap koja je prelila čašu. Onda sam smogla snage i krenula sa dijetom. Kao na svakom početku bilo je vrlo teško. Nakon dvadesetak dana sve je lakše, kada se uđe u rutinu“, kaže Zoe i otkriva kakvog se sistema ishrane pridržavala.

„Kombinovala sam autofagiju (16/8) i restrikciju slatkiša, masnog, belog brašna, gaziranog. Prvih mesec dana sam pila detoks glinu, sasi vodu (voda sa đumbirom, krastavcem, nanom), čaj za mršavljenje. Moj meni je vrlo jednostavan: doručak – granola sa voćem i jogurtom oko 11, užina – voće oko 14 i ručak oko 16:30 (kuvano, salata bez hleba)“.

Dakle, ukrstila je nekoliko dijeta prilagodivši ih svom ritmu života. Ipak, ovog puta je, kaže, znala da to neće biti dovoljno bez treninga.

Pročitajte još:

„Ali nisam imala vremena za teretanu i bazen, bukvalno ni za šta bez dece. To je bio preloman trenutak. Stala sam ispred ogledala, uključila Youtube i krenula sama. Vrlo brzo sam provalila kanale sa fenomenalnim programima. Apsolutno sve što zamislite, tamo postoji. Svaki dan sam povećavala minute i stigla sam do toga da mi trening traje sat do sat i 15. Trik koji mi je pomogao jeste dan oduška što je subota, kada dozvolim sve što volim. To je jako važno da bi ovo bio jasan dugotrajan proces. Ja sam ovo shvatila kao maraton i to mi je pomoglo“, podvlači Zoe.

Rezultati su bili jasno vidljivi na njenim fotkama s plaže, ali ako želite brojke…

„Posle skoro 6 meseci izgubila sam 12 kg što je umereno mršavljenje, a moje telo se vidno zateglo, dobila sam mišiće koje nisam imala. Stomačić je još tu, ali mnogo manji nego što je bio. Imam još 3 kg do kilaže iz srednje skole, ali ono što je najvažnije pobedila sam svoje loše navike, uspela sam da se disciplinujem, motivišem i vežbam sa dvoje male dece koja mi skaču po glavi. Ovaj način života je pre svega zdrav, pokreće talas pozitivne energije koja me drži ceo dan. Ovo je „uradi sam“ projekat mršavljenja bez personalnih trenera, nutricionista, masaža, skupih tretmana. Ovo je projekat volje i motivacije i zato ovo može svako, pogotovo devojke bez dece koje imaju sve vreme sveta! Da sam ranije shvatila da je vežbanje toliko predivno ne bih gubila vreme na gluposti! Zato žene, devojke, devojčice – bacite se na zdravu hranu i vežbe, osećaćete se divno i spolja i iznutra, volećete svoje telo, bićete u harmoniji sa sobom! Samo napred!“

Pročitajte još:

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram