Životna transformacija Suzan Bojl je priča za film

Foto: Tina Norris / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svi se sećamo trenutka kada je skromna Suzan Bojl stupila na scenu britanske verzije emisije "Ja imam talenat". Niko nije očekivao da će gospođa u čipkanoj haljini tako da zapeva - a kada je pustila glas, svi su plakali. Gde je danas ova neverovatno talentovana žena?

Bojl je izvela pesmu iz „Jadnika“ i očarala čitavu planetu. Pesma je škotsku pevačicu katapultirala u finale takmičenja.

Uprkos tome što nije pobedila, već je zauzela drugo mesto, postala je međunarodna superzvezda.

Samo njena audicija bila je najgledaniji video na Jutjubu 2009. godine, sa 120 miliona pregleda.

Bojl je objavila svoj debi album I Dreamed a Dream ubrzo nakon završetka šoua. Proglašen je za najbrže rasprodat debi album u Velikoj Britaniji svih vremena.

Nakon toga je snimila još sedam albuma – ali je i transformisala svoj izgled. Drugačija boja kose i frizura su ovu pevačicu podmladili.

*

Bojl je takođe dva puta nastupala pred kraljicom — 2012. godine, pevala je na kraljičinom dijamantskom jubileju, a zatim ponovo u na Igrama Komonvelta u Glazgovu, u Škotskoj, njenoj domovini.

„Najveća promena je zaista bila trenutna slava, od male nepoznate dame sa mačkom u Škotskoj do toga da me prepoznaju gde god da sam išla. Trebalo je malo da se naviknem“, rekla je Bojl za People 2019.

Uprkos novostečenoj slavi i bogatstvu, Bojl i dalje živi u svojoj porodičnoj kući u Blekburnu u u Škotskoj. Odgajali su je u gradu njen otac rudar i ratni veteran Patrik i njena majka Bridžit, koja je bila daktilografkinja.

Bojl je u prethodnim intervjuima rekla da ne planira da napusti porodičnu kuću jer se tu oseća najbliže svojoj preminuloj majci.

Nikada se nije udavala. Poznato je da je 2009. otkrila da se nikada nije poljubila, a da je svog prvog dečka upoznala tek kada je imala 53 godine.

Takođe, zanimljivo je da ima dijagnozu Aspergerovog sindroma.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram