Zgodni Rus zbog kojeg je Naomi Kembel slavila Božić

Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP / Profimedia

Kada se govori o holivudskim zvezdama koje Božić slave 7. januara, neretko se pominje i Naomi Kembel. Pre nekoliko godina kružile su glasine da će usvojiti pravoslavlje zbog svog tadašnjeg partnera, ruskog milijardera Vladislava Doronina. Njihova veza se završila jako ružno - na sudu.

Naomi, koja je bila zaštitno lice Vladislavove kompanije za nekretnine, počela je da izlazi sa tajkunom – kojeg zovu i „ruski Donald Tramp“ – nakon što ga je upoznala na Filmskom festivalu u Kanu.

To se dogodilo 2008. godine, a tada se Vladislav razvodio od svoje tadašnje supruge Ekaterine, s kojom je bio u braku od 1988. godine.

Mediji su pisali da je Naomi uzrok za krah braka, međutim navodno su Vladislav i Ekatarina već bili razdvojeni 10 godina pre njegove veze sa supermodelom.

Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Veza Naomi i Vladislava trajala pet godina i bila je ispunjena ekstravagantnim poklonima.

Naomi je zbog milijardera navodno učila ruski jezik, često boravila u Moskvi i čak razmišljala da usvoji pravoslavlje.

Ceo svet je bio zapanjen kada je manekenka za 41. rođendan od Doronina dobila letnju vilu. Oblikovana je kao oko egipatskog boga Horusa, a nalazi se na lokaciji poznatoj kao Kleopatrino ostrvo u turskom zalivu Gokova.

Takođe joj je poklonio kuću koja bukvalno podseća na svemirski brod, a koju je projektovala Zaha Hadid, čuvena arhitektica poznata po futurističkom stilu.

„Naomi i Vlad imaju složen odnos, a ponekad raskinu i pomire se. Na mnogo načina njihov odnos liči na poslovni aranžman. Naomi unosi glamur u njegove hotele i imanja, a on se prema njoj ponaša izuzetno dobro“, pisalo je tada na čuvenoj publikaciji Page Six.

Ipak, 2013. je došlo do kraha njihove veze, a najružnija etapa odnosa usledila je 2020.

Ruski biznismen je tužio manekenku, a tvrdio je da Naomi odbija da mu vrati novac koji joj je pozajmio. Doronin je podneo tužbu od više miliona dolara u kojoj je tvrdio da Naomi još uvek drži neke od njegovih stvari, vrednih tri miliona dolara. On nije precizirao tačan iznos kredita.

Doronin je poznat kao jedan od „kraljeva ruskih nekretnina“. Osnivač je Capital Group-a, kompanije za razvoj nekretnina.

Takođe je vlasnik i izvršni direktor kompanije Aman, grupe luksuznih hotela u više od 20 zemalja, i predsednik je OKO grupe — još jedne kompanije za razvoj nekretnina.

Rus je u vezi sa manekenkom „zemljakinjom“ Kristinom Romanovom od 2015. godine i s njom ima dvoje dece, dok se Naomi takođe nedavno ostvarila kao majka.

***

Bonus video: Lepota Monike Beluči

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram