Željko Samardžić je 45 godina veran istoj ženi, a njihov brak krije jednu tugu

Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Prelepa ljubavna priča.

Željko Samardžić je nedavno održao koncert u Beogradu, a u publici je bila žena kojoj je posvetio neke od svojih najlepših pesama. Pevač je u braku s Majom Samardžić već 45 godina – i jedan su od najdugovečnijih parova na srpskoj estradi.

Oni su sa tri ćerke izgradili lep život u Beogradu, u koji su došli iz Mostara. Željko je otkrio da je na početku njihova veza naišla na neodobravanje okoline.

„Pokupio sam je s mature, ona je tada bila maturantkinja Ekonomske škole, rekao sam joj: ‘Ti ideš kući sa mnom’. Inače, ja sam joj i pevao na maturi, postoji i fotografija te večeri. Ona je odmah pristala da pođe sa mnom, ali njeni roditelji su bili protiv naše veze. Muzičari su tada bili na lošem glasu, odmah pored fudbalera i još nekih zanimanja. Međutim, ja sam sve to već za nekih pet-šest dana doveo u red. Njeni su mi govorili da ona želi da studira, a ja sam rekao da to može i pored mene. Ali onda su brzo došla i dečica, to vam je život… Ona nikada nije zažalila zbog svoje odluke. Dan-danas imam odličan odnos s njenom familijom, život sve to nekako namesti“, rekao je pevač „Story“.

Usledio je skladan brak za primer, a muzičar je medijima ispričao i na čemu počiva njihova porodična idila.

„Sve oko nas je rezultat naše ljubavi, razumevanja i uvažavanja, počev od prvog dana, kada smo, kao mladi, do ušiju zaljubljeni, jedno drugom glasno rekli ‘da'“, kazao je Željko.

Kad peva jednu pesmu, koju je za njega napisala pokojna Marija Tucaković, Željko uvek na umu ima samo svoju Maju.

„Marina je davno jednu pesmu posvetila mojoj supruzi. Iako je to ‘njena‘ pesma, ja je na svojim koncertima posvećujem svim ženama koje polako ulaze u ozbiljnije godine. Reč je o numeri ‘Pokaži mi šta znaš‘, ispričao je na jednoj televiziji.

Da je ovaj par zaista opstao „i u dobru i u zlu“ govori i jedna lična tragedija o kojoj je Željko Samardžić otvoreno govorio. Naime, oni su izgubili sina Zlatka tri meseca nakon rođenja.

„To je bila tuga za sve nas. Kad god dođe taj mesec, Maja i ja sami podelimo tu tugu i uvek razmišljamo koliki bi bio da je ostao živ, ali to je život. Nikada čovek ne zna šta mu se može desiti u životu. Idete ulicom, pa vas udari auto, a niste se tome nadali. Bio je beba, imao je tri i po meseca, ime sam mu dao Zlatko, po mom kumu koga sam mnogo voleo“, iskreno je priznao pevač, a njihov sin je sahranjen u Nikšiću.

***
BONUS VIDEO: Zrela Srbija: Baka Gordana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram