10 najlepših ljubavnih pesama Massima Savića

Massimo Savić
Massimo Savić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pesme koje volimo i volećemo ih.

U 61. godini života nakon kratke i teške bolesti preminuo je Massimo Savić, jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora.

„Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno; nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure“. Tim rečima su se od svog supruga i oca Massima Savića oprostile njegova Eni i Mirna Savić na Facebook stranici.

Massimo Savić rođen je 1962. godine u Puli, a najranije detinjstvo proveo na relaciji Istra-Italija-Australija. Srednju školu pohađao je u Zagrebu gde je i počela njegova velika ljubav prema muzici.

Proslavio se kao frontman synth-pop grupe „Dorian Gray“ koja je 1983. godine izdala svoj prvi album po imenu „Sjaj u tami“ s istoimenom pesmom – prepevom grupe Walker Brothers „The Sun ain’t gonna shine anymore“, piše Zadovoljna.hr.

Nastavio je da niže uspehe i kao solo izvođač, a u svojoj plodnoj karijeri snimio je 17 samostalnih albuma različitih muzičkih žanrova – od art popa i roka do densa.

Massima je, baš poput njegovog muzičkog heroja Dejvida Bouvija, krasila neverovatna scenska prisutnost, poseban vokalni stil i duboka interpretativna moć prenošenja emocija. Nije se libio da eksperimentiše s muzičkim žanrovima i stilovima, ali šta god bi izvodio, u svakoj noti se čula najiskrenija emocija.

Massima ćemo pamtiti i kroz njegove divne ljubavne pesme.

Sjaj u tami

Za tvoje oči

Stranac u noći

Kad čovjek voli ženu

Ponovo zajedno

Ti nemaš milosti

Leđa mi okrećeš ti

Crni snjegovi

Ne dam grijehu na tebe

Krug u žitu

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram