Zašto se Tarantino zakleo da mami neće dati ni dinara

Kventin Tarantino
Kventin Tarantino Foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Proslavljeni reditelj Kventin Tarantino je za podcast "The Moment" rekao da se držao zakletve da nikada neće dati mami "ni peni" od svog bogatstva, nakon što je ona omalovažavala njegovo pisanje kad je bio dete.

Reditelj brojnih nagrađivnih filmskih ostvarenja razgovarao je sa voditeljem podcasta, Brajanom Kopelmanom, o svom detinjstvu. Pričao je kako je često bio u problemu jer je pisao scenarije umesto da radi školske zadatke.

Tarantino se prisetio vremena kada ga je njegova majka, Koni Zastoupil, kažnjavala jer joj je „bilo teško zbog njegovih školskih neuspeha“.

Ispričao je kako mu je majka, usred „svoje male tirade“ rekla:

„Oh, inače da znaš, tvoja mala spisateljska karijera – što je rekla praveći znake navoda prstima – tvoja mala „spisateljska karijera“ kojom se baviš, s tim je je*eno završeno“.

Reditelj je zatim dodao: „Kada mi je to rekla na tako sarkastičan način, u mislima sam sebi rekao: ‘U redu, gospođo, kada postanem uspešan pisac, nikada nećeš videti ni peni od mog uspeha. Neću ti kupiti kuću. Nema putovanja za tebe, nema Elvis Kadilaka za mamu. Nećeš dobiti ništa. Zato što si to rekla“.

Kopelman je tada upitao Tarantina da li se „držao“ svog zaveta, a 58-godišnji režiser se nasmejao i odgovorio: „Da“.

Ipak je rekao da joj je pomogao oko poreza, ali joj nije kupio kuću niti automobil.

Kopelman je pokušao da ubedi Tarantina da mami kupi kuću, rekavši da ga je ona „inspirisala“ da joj dokaže da nije u pravu.

Na to je Tarantino rekao: „Postoje posledice vaših reči kojima se ophodite prema svojoj decom. Zapamtite da postoje posledice vašeg sarkazma o nečemu što im dosta znači“.

Tarantino je neverovatno uspešan scenarista i reditelj, čiji su filmovi bili nominovani za desetine Oskara, a lično je osvojio dva Oskara. Njegov film sa najvećom zaradom, „Đango“ iz 2012. godine, zaradio je preko 420 miliona dolara na blagajnama.

Tarantinova majka se ponovo udala nakon razvoda od Tarantinovog oca. Tarantino nema dobar odnos sa ocem, Tonijem Tarantinom, i rekao je u drugom podcastu Marka Marona da je zadržao svoje prezime samo zato što je zvučalo „kul“.

„To nije imalo nikakve veze s njim“, rekao je Tarantino Maronu.

„To nije imalo nikakve veze sa porodicom. Da mogu sve iznova da uradim, ne bih koristio ime Tarantino. Da moram sve iznova, koristio bih svoje srednje ime kao prezime. Ja bih bio Kventin Džerom“.

***

Bonus video: Već viđeno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram