Zašto se niste smuvali? Parovi u domaćim filmovima koji su prštali od hemije

Nina Janković i Vuk Kostić Foto: Promo

Nezaboravni glumački parovi.

Svima nam se desilo da u toku gledanja filma pomislimo kako je moguće da glumci između kojih pršti hemija, nisu zajedno i u stvarnom životu. Nekada, vrele ljubavne scene izazivaju neprijatnost u nama jer deluju toliko realno, da na trenutak zaboravimo da gledamo film.

Određeni filmovi i serije su doživeli veliki uspeh zahvaljujući glumcima koji su uspeli da na najbolji način prikažu ljubav, romantiku, strast i seks. Neke glumačke parove ćemo pamtiti zauvek i pitaćemo se zašto se nisu smuvali kada je sve prštalo do hemije.

Sonja Savić i Rade Šerbedžija

Film „Una“ iz 1984. godine kritičari su proglasili „soft“ pornićem, jer je prepun erotskog naboja između studentkinje koju je igrala Sonja Savić i profesora kojeg igra Rade Šerbedžija.

Neda Arnerić i Ranko Zidarić

Među našim prvim erotskim filmovima je i „Haloa, praznik kurvi“ koji je prepun erotskih scena. Glavnu ulogu dobila je Neda Arnerić, koja je za nju nagrađena i Zlatnom arenom u Puli.

Ranka Zidarića su prozvali jugoslovenskim Ričard Girom nakon filma.

Mirjana Joković i Sergej Trifunović

Mirjana glumi Adrijanu, beogradsku devojku koja se iznenada zaljubljuje u Italijana, koji je svetski čovek i koji govori mnogo jezika. Ponesena emocijama, odlazi sa njim u vilu nedaleko od granice sa Švajcarskom.

Adrijana počinje da živi život kao iz bajke, sve dok ne sazna da je njen Italijan kojeg glumi Sergej Trifunović, zapavo Albanac Miljaim Misa.

Film obiluje eksplicitnim scenama, a naročitu pažnju gledalaca privukla je scena u kojoj Adrijana i Miljaim strastveno vode ljubav.

Nina Janković i Vuk Kostić

Ljubavni spoj kakav televizija dugo nije imala. Od početka serije su mnogima bili omiljeni par jer su se mnogi poistovetili sa njihovom pričom.

– Vuk Kostić i ja, odnosno Aleksandar i Jelena, imamo jednu strasnu scenu u seriji, ali meni to nije ništa neobično. Ja sam glumica, meni je to sasvim normalno. Nije mi nikakav bauk, to je sve deo posla – izjavila je Nina jednom prilikom.

Marija Vicković i Branislav Trifunović

“Pogled sa Ajfelovog tornja je film koji je snimljen za dve nedelje, bez i jednog dinara. Postao je pun pogodak, i to je došlo do srca publike”, otkrio je Bane u jednom intervjuu.

Film je proslavio i Mariju Vicković, glumicu iz Podgorice, koja je u njemu bila Banetova partnerka i glavni ženski lik.

Katarina Radivojević i Stefan Kapičić

„Čarlston za Ognjenku“ je film u kom glavne uloge tumače Katarina Radivojević i Stefan Kapičić. Svojevremeno je nosio titulu „najskupljeg srpskog filma“, sa budžetom od oko 4.000.000 evra, ali to nije jedino po čemu ćemo ga pamtiti.

Katarina i Stefan su uspeli da prenesu najdublje ljudske emocije i zbog toga smo ih zavoleli.

Katarina Žutić i Lazar Ristovski

Ovom spisku ne možemo da ne dodamo film „Vizantijsko plavo“.

Ovo je priča o ljubavi dvoje mladih ljudi koji su odrasli u različitim okolnostima. Ona je lepa, uspešna i pomalo neobična devojka dobrog materijalnog stanja, a on je siromašan i pošten.

Marija Bergam i Leona Paraminski

Veoma jak utisak na javnost je ostavila i lezbo ljubavna priča u kojoj su učestvovale Marija Bergam, koja u seriji tumači jednu od glavnih uloga, lik Maje Davidović i Marija Oršić, koju igra hrvatska glumica Leona Paraminski.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram