Za razliku od Emine Jahović, sestra ide stopama roditelja

Foto: Instagram/yaemina

Sestra Emine Jahović, iako neverovatno liči na nju, ne bavi se pevanjem nego je uspešna doktorica.

Kada se govori o porodici Emine Jahović u prvom planu se, što je i logično, imajući u vidu svetsku slavu koju je postigao, neizbežno nađe njen brat Mirsad Jahović Turkčan, nekada uspešni košarkaš.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

Ipak, Emina ima i stariju sestru Sabinu, koja je krenula stopama njihovih roditelja koji su radni vek proveli kao lekari: majka je pedijatar, dok je otac koji je preminuo 1995. godine bio kardio hirurg.

U zvaničnoj biografiji Sabine Jahović navodi se da je rođena u Novom Pazaru, gde je stekla diplomu osnovne škole i gimnazije. Medicinski fakultet i specijalizaciju iz dečje psihologije završila je u Beogradu, da bi zatim deset godina radila u Dnevnoj bolnici za adolescente. Deo psihoanalitičke edukacije stekla je u Italiji, a u međuvremenu je postala član brojnih svetskih foruma i asocijacija iz svoje struke. Danas radi u privatnoj praksi sa decom, adolescentima i odraslima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

Sestra Emine Jahović se ne eksponira u javnosti, na društvenim mrežama njena slika osvane tek ako je objavi Emina, koja ne krije koliko je ponosna na Sabininu uspešnu akademsku karijeru. Danas su jedna drugoj najveća podrška i oslonac, tačnije rečeno s godinama su postale bliže nego što su bile u detinjstvu, prenosi Azra.ba.

O razlozima kojima se rukovodila kada je izabrala medicinu za životni poziv, Sabina je u jednom intervjuu rekla:

„Detinjstvo sam provela u sredini koja je imala specifičan odnos prema mentalnim poremećajima. Od njih se strahovalo, ali se nije bežalo. Oni koji su patili od psihičkih problema nisu bili stigmatizovani i otuđeni od zajednice. Sa njima se živelo i njima se dozvoljavalo da vode svoje živote u skladu sa njihovim poimanjem sveta. Izabrala sam da se bavim suštinom medicine, a to je lečenje čoveka, i na neki način, nečim što je prividno na margini, a zapravo je njena suština, a to je duša.”

Sestra Emine Jahović je dodala i da je teško raditi sa ljudima, naročito sa onima koji pate, ali ako uspete da im pomognete, zadovoljstvo je neizmerno.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram