Više od lepog lica: Bond devojke!

Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Ženske uloge u filmovima o Džejmsu Bondu oduvek su budile pažnju. Ko su Bond devojke koje će uvek ostati u sećanju publike?

Vai Lin

Pre nego što je dobila ulogu u filmu “Tomorrow never dies”, Mišel Jeo je već bila legenda akcionog filma zahvaljujući ulogama u filmovima poput Police Story 3. Odmah se čini kao Bondova devojka koja je lako mogla da glumi u sopstvenoj špijunskoj avanturi.

Foto: United Artists / Everett / Profimedia

U stvari, Vai Lin bi čak mogla biti previše moćna da bi bila Bondova devojka. Očigledno je bolji borac i radi impresivnije vratolomije poput stručne vožnje motociklom po prepunim ulicama.

Anja Amasova

“The Spy Who Loved Me” je još jedan sjajan deo franšize zahvaljujući istinski ubedljivoj priči. Film prikazuje Bonda i rusku agenticu Anju Amasovu koji se udružuju u misiji da ubiju ludog čoveka Karla Stromberga.

Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Ulozi u priči se povećavaju kada se otkrije da je Bond ubio Anjinog dečka ubio u prethodnoj misiji. Ona se zarekla da će ga ubiti kada njihova misija bude završena, a zahvaljujući stavu i odvažnosti publika ju je ozbiljno shvatila i zavolela njenu hrabrost.

Džinks Džonson

Dok se “Skyfall” često smatra najboljim u franšizi, “Die Another Day” se doživljava kao možda najgori. Postoje brojne stvari u filmu koje želite da zaboravite, ali Džinks, koju tumaču Hale Beri, nije jedna od njih. Džinks je retka Bond devojka koja nadmašuje i samog Bonda.

Foto: Keith Hamshere/MGM Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Hrabra, jaka i neustrašiva, Džinks je, po mišljenju mnogih, nešto najbolje što je ovaj film doneo.

Hani Rajder

Hani je poznata kao “originalna Bondova devojka”. Njena uvodna scena – ​​izlazi iz mora u belom bikiniju sa ronilačkim nožem na boku – je bio kultni trenutak u bioskopima. Ursula Andres je za ovu ulogu dobila Zlatni globus.

Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Nomi

Nomi je važan faktor filma “No Time to Die” jer će biti prva crna žena koja će se pojaviti u Bond serijalu. Još od 1962. godine, najvažnije uloge su igrali muškarci, ali ovog puta, Nomi ide u korak sa Bondom i pokazuje kako to žene rade! Lašana Linč je tumači ovu ulogu i pokreće novu eru u Bondovim filmovima.

Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

 

Ostale Bondove devojke koje volimo

Sofi Marso u ulozi Elektre King

Foto: Capital Pictures / Capital pictures / Profimedia

 

Danijela Bjanki kao Tatjana Romanova

Foto: UNITED ARTISTS – Album / Album / Profimedia

 

Marjam D’Abo kao Kara Milovi

Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

 

Onor Blekman kao Pusi Galor

Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Keri Lovel kao Pam Buvije

Foto: Danjaq / Eon Productions / AFP / Profimedia

 

 

Bondove devojke nose onaj neki neuhvatljiv faktor privlačnosti. U većini slučajeva se desi i da trpe ogromnu nepravdu, a neretko bivaju i ubijene, za razliku od Bonda koji uvek preživi i postao je sinonim za „besmrtnost“.

***
Bonus video: Svetske zvezde u Pirelijevom kalendaru kroz objektiv Brajana Adamsa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram