Nove Bondove devojke ruše ceo koncept

Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Priče o neustrašivom agentu 007 već su ušle u istoriju. Međutim, kako se novjia istorija menja, a žene postaju u potpunosti ravnopravne muškarcima, menja se i narativ. Poznatom belom muškarcu, koji uvek pobeđuje, ove godine se priključuju i dve opasne devojke, koje se ne plaše ničega.

Iako je tokom skoro 60 godina postojanja filmova o Bondu, prikazivano mnogo žena koje su mogle da se se snađu u opasnim okolnostima, ti slučajevi su uglavnom bili povezani sa starijim seksističkim ulogama koje su im obično dodeljivane. Međutim, Naomi u novom “No Time to Die” filmu, ima titulu prve koleginica Džejmsa Bonda. To znači da može srediti onoliko terorista koliko i agent 007, a uz to, verovatno, dobija i jednaku platu!

Upoznajte Naomi i Palomu

Ulogu opasne Bondove koleginice tumači Lašana Linč, ona neće postati novi Džejms Bond, ali dobila je titulu agenta 007. Lašana je britanska glumica poreklom sa Jamajke, a na sceni je aktivna još od 2012. godine. Ona je važan faktor predstojećeg filma jer će biti prva crna žena koja će se pojaviti u Bond serijalu. Još od 1962. godine, najvažnije uloge su igrali muškarci, ali ovog puta, Naomi ide u korak sa Bondom i pokazaće kako to žene rade!

 

Paloma je CIA agent koji će asistirati Bondu u filmu. Možda nije toliko opaka kao Naomi, ali zasigurno su joj manje šanse da traži mušku pomoć u spasavanju, za razliku od prethodnih Bond devojaka. Palomu tumači Ana De Armas, špansko-kubanska glumica koju smo imali pirlike da vidimo u mnogim španskim i američkim serijama i bivša devojka bena Afleka. Ana je u jednom intervjuu izjavila da je uloga Palome stvorena u poslednjem trenutku baš za nju.

Publika negoduje

Žene su uglavnom srećne zbog ove nove promene u narativu, ali muškarci su prilično besni na ideju da žena bude 007. Kada je procurela vest da će crnka naslediti titulu agenta 007, publika je bila užasnuta i sav svoj gnev su uperili ka Lašani, koja je zbog toga obrisala sve društvene mreže na nekoliko dana. Dovoljan šok je što će u pitanju biti žena, a činjenica da je Naomi crna žena, uzrokovala je još veću lavinu komentara.

Na kraju krajeva, revolucionarne promene nikada ne prođu mirno, a Lašana Linč je ušla u istoriju čak i pre premijere filma.

***
Bonus video: Šta nam se dešava dok spavamo

***