Žene zmajevi – heroine ruralnog razvoja

žene sa sela
Foto:shutterstock

Nasuprot uvreženom stereotipu da su žene na selu zarobljene kućnim poslovima u održavanju domaćinstva, sve je više njih koje svoje zanatske i preduzetničke veštine afirmišu kao novi potencijal privrede van prenaseljenih gradova. To je jedna od tema i ovogodišnjeg Mikser festivala.

Tribina „Žene, zmajevi“, koja se održava danas od 13.30 do 14.30h, predstaviće preduzetništvo na selu i ulogu žena u kreiranju poslovnih modela u ruralnim područjima.

Pročitajte još:

Nasuprot tom uvreženom mišljenju da žene na selu samo obavljaju kućne poslove, dosta je onih koje su napravile prave biznise zahvaljujući svojim sposobnostima. Koliko je to teško i koliko je breme patrijarhalnog nasleđa opterećujući faktor u poslovnoj emancipaciji žena na selu, govoriće danas panelisti Elvis Zornić, osnivač Zornića kuće, Marina Tucović, menadžerka programa za reciklažu tekstila – RETEX Ženskog centra Užice, Tijana Koprivica, direktorka održivog poslovanja kompanije Delta Holding i Violeta Jovanović, izvršna direktorka, NALED-a.

Mikser festival 2021 održava se u Zornića kući u Barajevu od 26. do 28. maja, a razne panel diskusije možete da pratite uživo preko sajta Mikser festivala.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram