Većina nema pojma da su ove poznate Srpkinje studirale glumu

Foto: Antonio Ahel/ATAImages ;imageSPACE / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Možete li da pogodite?

Mnoge poznate ličnosti iz Srbije se mogu pohvaliti diplomom fakulteta, a za neke od njih nikada ne biste pogodili šta su studirali.

Zdravko Čolić je završio Ekonomski fakultet, Čedomir Jovanović dramaturgiju na FDU a Neda Ukraden ima čak dva fakulteta – Filološki i Pravni. Neke profesije su dosta povezane, pa nije neobično da glumci rade kao voditelji i obrnuto.

Tako su neke poznate Srpkinje studirale glumu ali nisu u potpunosti uplovile u glumačke vode. Ovo su neke od njih.

Kristina Radenković

slagalica
Kristina radenković Foto:printscreen/RTS

Pohađala je gimnaziju i bila je član francuske dramske sekcije. Sa sedamnaest godina je krenula u radionicu glume kod Milana Pletana Plendže i zahvaljujući njemu, Kristina se zaljubila u glumu.

Prvo je upisala Prirodno-matematički fakultet jer joj je majka postavila uslov da očisti prvu godinu da bi mogla da se oproba i na Akademiji umetnosti. Oba fakulteta je uspešno završila. Zbog posla je došla u Beograd što joj je veoma teško palo. Prijavila se za emisiju „Evropsko lice“ koju je organizovao RTS. Pošto je bila među četvoro najboljih, sa Banetom Katićem je izveštavala iz bekstejdža „Eurosonga“.

Kristina je ostala na RTS-u i vodila je sledeće emisije: Jutarnji program, „Sedam RTS dana“, „Srbija na vezi“, „Zujalica“, „Šljivik“, „Dečja Evrovizija“ i „Slagalica“. Glumila je u serijama: „Ono kao ljubav“, „Priđi bliže“ i „Zaboravljeni umovi“. Smatra da je Nebojša Glogovac neprevaziđen glumac i kralj glume.

Nina Seničar

Foto: Jon Kopaloff / Getty images / Profimedia

Počela je da glumi sa 14 godina u svom srednjoškolskom dramskom klubu. Kada je imala 18 godina, dobila je punu stipendiju za studiranje na Univerzitetu Bokoni u Milanu. Magistrirala je međunarodnu ekonomiju i menadžment u umetnosti, kulturi, medijima i zabavi. Kasnije se preselila u SAD da studira glumu kod dramske učiteljice, Suzan Betson.

„Modeling je bio način da zaradim tokom studija. Voditeljstvo i gluma su me zanimali još od malena, ali nisam to potpuno shvatila dok se nisam prvi put našla ispred kamere. Dilema posle studija je bila da li da prihvatim posao u banci ili da pratim svoje srce, a to realno nije dilema jer treba uvek pratiti srce“, ispričala je lepa Novosađanka svojevremeno.

Olja Bećković

Olja Bećković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Završila je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu 1985. godine. Novinarsku karijeru je započela 1991. godine na TV Studio B kao autor emisije Utisak nedelje, koja se od 2019. godine prikazuje na televiziji Nova.

„Moja osnovna profesija je gluma. Time sam pokušavala da se bavim do dvadeset pete godine, a glavni problem u vezi s tom profesijom bio je u tome što mi se najviše sviđalo da igram sebe. I tamo gde je bilo prilike da igram takve uloge, bila sam odlična, a u svemu drugom očajna. Novinarstvo mi je leglo zato što je meni tu dozvoljeno da budem ono što jesam. Dozvoljeno je da se kaže: ‘Ovo je autorska emisija Olje Bećković’ ili ‘Olja Bećković ima pravo da u svojoj autorskoj emisiji ima stav’. Televizijske stanice koje su me zvale da radim kod njih, htele su da kupe ono što sam ja. Nisu tražile bolju dikciju, da govorim drugačije ili da me ofarbaju. Ne! Hteli su ceo paket pod imenom Olja Bećković, sve sa mojim (ne)vaspitanjem i drskošću“, izjavila je ona u jednom intervjuu.

Marijana Mićić

Foto: Instagram/micicmarijana

Marijana Mićić je nekako poznatija kao voditeljka iako je glumila u nekoliko televizijskih serija. Završila je Osnovnu školu „Kralj Petar Prvi” i Jedanaestu beogradsku gimnaziju, a zatim diplomirala glumu na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu (sada Fakultet savremenih umetnosti), u klasi Ivana Bekjareva.

Najpoznatija je kao voditeljka „Velikog brata”, koji je vodila sa Anom Mihajlovski. Popularnost su zajedno stekle u serijalu „Jednostavan život” i vodeći većinu emisija Emotion produkcije. Emotion produkciju je napustila 2014. i prešla na TV „Pink”, gde vodi dečji muzički talent-šou „Pinkove zvezdice”.

***

Bonus video: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram