Vaja Dujović je želela da bude kasirka, a postala je glumica: Mnogi i dalje ne znaju da joj je tata naš čuveni glumac

Vaja Dujović
Vaja Dujović; Foto: Instagram

Talenat, upečatljive uloge, lepota i neobično ime Vaji Dujović brzo su nakon Fakulteta dramskih umetnosti doneli popularnost. Ova glumica ćerka je našeg legendarnog glumca, ali to retko ističe javno, a zanimljivo je da je kao devojčica maštala da bude kasirka.

Ljubav i talenat za glumu Vaja Dujović je nasledila od oca sa kojim je od malih nogu dosta vremena provodila u pozorištu. Priznaje da se i od nje, kao i od druge dece glumaca, mnogo očekivalo. U detinjstvu je dosta vremena provodila kod baka i deda sa kojima je imala drugarski odnos. Maštala je da jednog dana bude kasirka ili učiteljica, ali je ljubav prema glumi pobedila.

Karijera Vaje Dujović

Vaja Dujović
Vaja Dujović Foto: Nebojša Babić

Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu Vaja je upisala iz prvog pokušaja iako je imala veliku tremu. Među prvima koji su je primetili bio je reditelj Zdravko Šotra. Iza nje je nekoliko zapaženih uloga, u ostvarenjima „Branio sam Mladu Bosnu“, „Državni službenik“, „Santa Maria della Salute“, „Jedne letnje noći“, „Aleksandar od Jugoslavije“, „Vojna akademija“, „Nečista krv: Greh predaka“…

Vajine uloge su razvnovrsne i često je isticala da je ponosna na one ozbiljnije jer su se razlikovale od onih s početka karijere. Njen talenat je prepoznat i van granica Srbije, u Rusiji i Mađarskoj. Rad na stranim projektima za nju je bio veliki izazov. Ipak, inostrana karijera joj je bila privlačnija dok je bila mlađa, piše sajt Biografija.

Privatni život Vaje Dujović

Vaja Dujović
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vaja je odrasla uz četiri godine mlađeg brata za kojeg je i dalje veoma vezana. Za sebe kaže da je bila dobro dete, a da je nestašluke pravila kada je dobila brata. Najveća podrška, ali i kritičari su joj prijatelji i porodica sa kojima voli da provodi vreme posle snimanja, a jedna od najboljih prijateljica joj je Milena Radulović. Bila je u onom čuvenom zagraljaju podrške Anđeli Jovanović na suđenju sa Branislavom Lečićem.

Njen ljubavni život je tajna za javnost, a povezivali su je s Milanom Marićem koji joj je zarpravo drug i kolega iz serije „Državni službenik“.

Zbog neobičnog imena Vaja je imala dosta komičnih situacija – mnogi misle da se zove Maja ili Vanja, a u mlađim danima, deca su je zadirkivala zbog imena.

Njen tata je glumac Vladan Dujović, poznat po brojnim ostvarenjima u filmu, pozorištu i na televiziji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram