Nina Mrđa je glumila sa najboljim mužem Holivuda, osvojila glumca za kojim uzdišu mlade Srpkinje, a mnogi ne znaju za njen najveći uspeh

Nina Mrđa Foto: Instagram/nina_mrdja

Nina Mrđa je mlada glumica koju naša publika pamti po ulozi Lenke u seriji "Igra Sudbine". Ona je kadar delila i sa poznatim holivudskim glumcem, a u Srbiji karijeru gradi polako, ali temeljno.

Nina je duže od godinu dana u vezi sa kolegom sa kojim igra i u seriji Igra sudbine. Iako se o njoj ne zna mnogo, pojavljivala se u dosta domaćih filmova i serija, a delila je scenu i sa jednim holivudskim glumcem.

Ko je Nina Mrđa

Nina Mrđa Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Nina Mrđa je rođena u Beogradu 1998. godine. Pohađala je Desetu beogradsku gimnaziju i to dvojezično, bila je u francusko-srpskom odeljenju. Iako je znamo kao glumicu, Nina je uspešna i u borilačkim veštinama. Ima crni pojas u tekvondou i višestruka je prvakinja Srbije.

Ljubav prema glumi je došla tek u tinejdžerskim danima, kada se priključila školici studija „Centar“, gde je u predstavama sarađivala sa režiserom Nenadom Radovićem.

Ona je 2017. godine upisala glumu u klasi profesorke Vide Ognjenović i Slobodana Beštića na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu, a diplomirala je tri godine kasnije. Nakon završene prve godine, Nina je upisala i Filozofski fakultet, odsek za psihilogiju.

Njena svestranost joj je zapravo umnogome pomogla tokom karijere, a za domaće medije je jednom prilikom objasnila i kako.

„Tokom studija filozofije susretala sam se sa vrlo obimnom literaturom. To mi je pomoglo da sada, kada pročitam neki scenario, brzo i lako uhvatim ono što je najbitnije. A zatim primenim ono što sam učila na studijama glume i tu srž razvijam kroz raznorazne tehnike“, rekla je Nina.

Nina Mrđa i Pirs Brosnan

View this post on Instagram

A post shared by Nina Mrdja (@nina_mrdja)

Prva filmska uloga joj se desila još 2014. i predstavlja jedan od njenih najvećih uspeha. Nina je u svetski poznatom filmu „The Novembar Man“ delila kadar sa holivudskom zvezdom Pirsom Brosnanom. Ovaj momenat predstavlja prekretnicu u njenom životu, nakon čega je donela odluku da se potpuno posveti glumi.

Ninini prvi glumački koraci na domaćoj sceni su bili u pozorištu, još 2015. godine kada je igrala u predstavi „Mi deca sa stanice Zoo“, a zatim su usledile i predstave kao što su „Woyzeck“, koju je režirao Žan-Batist Demarinji, „Ričard III“ i „Lutke“.

Zatim se ostvarila u filmovima „Za kralja i otadžbinu“ u ulozi Radmile Taralić, u „Zaspanki za vojnike“ je tumačila Jelu, a gledali smo je i u serijama „Državni službenik 3“, „Sinđelići“, „Ravna gora“, „Urgentni centar“.

Domaćoj publici je trenutno najpoznatija po ulozi Lenke u seriji „Igra sudbine“.

Nina Mrđa i Luka Raco

Luka Raco, Nina Mrđa Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Snimanje treće sezone pomenute domaće serije, Nini nije donelo samo veću popularnost, već i ljubav. Jednu od vodećih uloga u njoj igra Luka Raco.

Njih dvoje su duže od godinu dana u vezi, a Nina je za domaće medije otkrila da je to bila „ljubav na prvi pogled“. Ona je tom prilikom ispričala i da su jedno drugom skoro istovremeno prišli, kao i da je privlačnost bila evidentna za oboje.

Inače, Luka Raco je od raskida sa Vanjom Marković sve do sada krio svoj privatni život. Ipak, iako se on i Nina ne pojavljuju često zajedno, oboje su stavili do znanja da su zaljubljeni i srećni, o čemu je posvedočio i jedan izvor, prenela je Nova.rs

„Luka je upoznao Ninu sa roditeljima. Bilo mu je bitno njihovo mišljenje, pogotovo očevo, jer ima poseban odnos sa ocem. Nina se jako svidela celoj porodici, svidela im se njena skromnost i jednostavnost. Ono što je svima zapalo za oko, i Lukinoj porodici, ali i prijateljima je to da Luka nikad nije izgledao srećnije. Njihova ljubavna romansa traje više od godinu dana“, rekao je izvor za Blic.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram