Tamara Šustić je igrala najveću zavodnicu u filmu „Toma“, a novom ulogom je dokazala da je spremna za velike stvari

Tamara Šustić
Tamara Šustić Foto: Antono Ahel/ATAImages.

Tamara Šustić je jedna od najboljih srpskih mladih glumica, a to potvrđuju i njene uloge u serijama "Toma" i "Tunel".

Tamara je glumu studirala na Akademiji umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, gde je 2018. godine diplomirala u klasi profesorke Jasne Đuričić. Kasnije se preselila u Beograd i tu započela profesionalnu karijeru.

Tamara u seriji “Toma”

Domaćoj publici je zapala za oko kao Olga, prva supruga Tome Zdravkovića, u seriji „Toma“. Tamara je Olgicu opisala na sledeći način:

„Olgica je mediteranskog temperamenta i lepote. Njen otac, koga je u seriji igrao Boris Komnenić, bio je vojno lice. Kao i sve porodice vojnih lica, selili su se širom Jugoslavije, da bi na kraju došli u Zrenjanin, krajem sedamdesetih godina prošlog veka. U tom malom vojvođanskom mestu, na igranci na kojoj je pevao Toma, zaljubljuju se dva sveta i otpočinje priča dvoje mladih. Sa Milanom Marićem smo se prvi put sreli na snimanju filma o Tomi. Milan je dobar kolega, kao što je i glumac. Kolega koji zna da stvara sa partnerom. Igra i poverenje koje se desilo na snimanju između nas dvoje je nešto najdragocenije što nosim sa tog snimanja. Sa svakog snimajućeg dana odlazila sam u miru, znala sam da smo našli ključ u igri za dvoje mladih koji se vole, ali ne znaju kako da sačuvaju svoju ljubav.“

Tamara Šustić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tamara je imala priliku da deli kadar sa Milanom Marićem, koji važi za jednog od naših najpoznatijih i najboljih glumaca.

„Sve je bilo emotivno i veoma važno. Pričati priču o nečijem životu je veoma odgovorno i zahteva veliku prisutnost, tačnost i koncentraciju. Cela priča dvoje mladih ljudi, za mene je bila veoma emotivna. Prošli smo kroz njihovu priču od početka do kraja, koja nije ispunjena samo zaljubljenošću i ljubavlju, već i onim realnim i egzistencijalnim stvarima koje postoje i pored ljubavi. Kada smo završili snimanje, nisam znala šta ću sa svim emocijama o kojima smo pričali i sa kojima smo radili na snimanju. Prošla sam tako brzo kroz najintenzivni deo Olgičinog života. Bilo je divno, tužno, radosno i sa puno ljubavi u isto vreme“, rekla je ona za Blic.rs.

Tamara u seriji „Tunel“

Za Tamaru mnogi navode da spada među svestrane glumice koje i na početku karijere iza sebe imaju širok spektar različitih uloga. Ipak, najznačajniji momenat u njenoj dosadašnjoj karijeri je uloga psihološkinje Minje Kovačević u seriji „Tunel“. Minja je članica grupe za pregovore Ministarstva unutrašnjih poslova, što je omogućilo Tamari da istraži kompleksne emocionalne dubine i psihološke nijanse, ali i da na taj način pređe još jednu stepenicu.

„Uloga je izazov sama po sebi. To je jedina uloga u scenariju koja nema intimnu i životnu priču iza sebe. Ona je samo mlada i ambiciozna. Dolazi u pregovarački tim da bi napredovala. Krenula sam da razmišljam: kako ambicija i posao i nema ničeg više? Ko je ona? Bilo mi je nešto čudno. Shvatila sam da smo svi mi mladi, moja generacija i njoj bliske, u velikoj ambiciji. I da je tačno napisano, da nije ništa čudno. Shvatila sam da tu može biti samo neka duboka usamljenost o kojoj se ne priča. Zanimljiv mi je njen razvoj. Dokle će moći tako“, rekla je glumica za Telegraf.

Tamara Šustić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumi od tinejdžerskih dana

Tamara Šustić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Tamara je poreklom iz Novog Sada, a glumom se amaterski bavila još kao tinejdžerka. Njen talenat je prvo primetila profesorka srpskog u gimnaziji i prijavila je za takmičenje iz recitacije, bez njenog znanja. A od tada gluma postaje njen život.

Ona je jednom prilikom podelila sa domaćim medijima rečenicu koju je čula od mame: „Ako ne upišeš glumu, zaista ne znam šta će biti sa tobom i tvojim životom“.

Na sreću, Tamara je diplomirala pre 4 godine na novosadskoj akademiji, a od tada njena karijera ide uzlaznom putanjom.

Prve televizijske korake je napravila u epizodama serija „Grupa“ i „Psi laju“, vetar nosi, dok je prvu glavnu ulogu dobila kao Nevena u seriji „Preživeti Beograd“, a zatim i jednu od vodećih rola u telenoveli „Jugoslovenka“.

Tamara Šustić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na filmskom platnu, Tamara je debitovala u ostvarenju Ivice Vidanovića „Džem od kavijara“.

Što se tiče pozorišta, Tamara je aktivno učestvovala u radu Akademskog pozorišta „Promena“ i tokomj studija. Njena diplomska predstava „Tri zime“ je prikaza širom Srbije, a našla se i na programu festivala „Grand teatar“ u Budvi 2019. godine, gde je privukla pažnju publike.

Na daskama Jugoslovenskog dramskog pozorišta je igrala u ostvarenjima „Široka zemlja“, „Alisa u zemlji strahova“ i „Limeni doboš“, dok je u Narodnom pozorištu je početkom jula 2023. premijerno zaigrala u komediji „Ribarske svađe“, o kojima je Tamara rekla:

„Tad sam se prvi put oprobala u komediji i shvatila koliko je to uzbudljivo i zanimljivo. Nisam sebe doživljavala kao neko ko sebe pronalazi u komediji, ali hvala Ani, jer sam uspela da poverujem da sam i za taj žanr. Otvorila mi je još neke horizonte“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram