Uma Turman 30 godina posla Petparačkih priča: Za nju vreme ide unazad

Foto:Rights Managed / Mary Evans Picture Library / Profimedia; Xavier Collin / Avalon / Profimedia

Uma Turman se pojavila na 30. rođendanu kultnog filma "Pulp Fiction" (Petparačke priče), koji je prikazan tokom prve večeri na filmskom festivalu TCM u Los Anđelesu.

Uma Turman je zajedno sa kolegama iz Petparačkih priča prošetala crvenim tepihom, a ono što je svima zapalo za oko, jeste da glumica nakon tri decenije od interpretiranje čuvene Mie Volas, izgleda bolje nego ikada.

Ova 53-godišnja glumica je i te kako zadržala mladalački sjaj. Iako je vidno da Uma ne izbegava estetske tretmane, ona ipak pazi da umereno bira gde će, koliko i šta ubrizgati. Očigledno je da je čeona regija deo kojem posebno posvećuje pažnju. „Njeno čelo izgleda prilično izduženo, sjajno, zategnuto i bez linija, što su sve klasični znakovi redovne upotrebe botoksa“, otkrio je jedan od doktora za DailyMail. Mark Norfolk, direktor Transform Cosmetic Surgery klinike, naveo je da izgleda kao da je radila tretman donje blefaroplastike, poznat i kao uklanjanje kesastih podočnjaka. Alison Telfer, sa klinike Glasshouse, veruje da je glumica možda dodala dermalne filere oko vilice.

Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ipak, ono što je neminovno, Uma sija jače i lepše nego ikad. Jasno je da glumica ne bira tretmane kojim bi zadobila neprirodan izgled, jer su linije, udubljenja i bore oko očiju i usta tu, kao dokaz da Uma ne beži od starenja i ne skriva godine, već koristi medicinu u svrhu čistog „održavanja“.

U tome je dodatno pomaže i činjenica da je zadržala energiju i duh koji je nosila i pre 30 godina, te je i ovog puta vrlo lako kanalisala lik dvadesetčetvorogodišnje Mie, žene mafijaškog bosa, iz remek-dela Kventina Tarantina iz 1994. godine, koja joj je donela Oskara i Zlatnog globusa za najbolju sporednu glumicu.

Robyn BECK / AFP / Profimedia

Uma je pozirala sa kolegom Džonom Travoltom (70), koji je tumačio Vinsenta Vegu. Njima se pridružio i ostatak ekipe, među kojima su bili Semjuel L. Džekson, Harvi Kajtel, Rozana Arket, Fil LaMar, Ber Stirs, Erik Stolc, Džulija Svini i Frenk Vejli.

Ona se pojavila u jednobojnoj crnoj kombinaciji, sačinjenoj od crnih pantalona visokog struka, uske majice i šire, otkopčane košulje. Obula je japanka-sandale, a od aksesoara je odabrala upadljive minđuše, široki pojas za srebrnom šnalom i mini crnu kožnu torbu. Make up je svela na minimum, pa sem malo rumenila i sjaja za usta, drugi delovi šminke nisu dolazili do izražaja.

Xavier Collin/Image Press Agency / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Umin portret Mie Volas ostaje ikona u istoriji kinematografije. Zagonetna i primamljiva žena mafijaškog bosa Marselusa Volasa očarala je publiku širom sveta i donela joj slavu.

Lik Mie je čak bio glavni deo reklamnog materijala za film, a poznatu sliku Ume na krevetu sa cigaretom u ruci i danas skoro svi znaju.

© Miramax / A Band Apart / AFP / Profimedia

Pulp Fiction ne samo da je postigao komercijalni uspeh, zaradivši preko 200 miliona dolara širom sveta, već je dobio i priznanje kritike, osvojivši sedam nominacija za Oskara, uključujući za najbolji film i najbolju režiju.

Pre nego što je dobila ulogu u Pulp Fiction, Uma se pojavila u različitim manjim ulogama na filmu i televiziji, a nakon ovoga su usledila značajna dela kao što su Gataka, Kill Bill i Nimfomanka.

The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram