Udovica Žarka Lauševića pojavila se na premijeri njegovog filma i sve ostavila bez reči

Anita i Zarko Laušević Foto: Eli Winston / Everett / Profimedia; Vesna lalić

Anita Laušević, udovica preminulog glumca Žarka Lauševića, pojavila se sinoć na beogradskoj premijeri filma "Ruski konzul", reditelja Miroslava Lekića, a prema istoimenom romanu Vuka Draškovića. Ovom projekcijom je zatvoren 52. FEST, a upravo u tom filmu glavnu ulogu je tumačio Žarko Laušević.

Pored Žarka Lauševića, u filmu Ruski konzul igraju Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Paulina Manov, Visar Vishka, Danica Radulović… Anita Laušević se na crvenom tepihu pojavila u društvu Svetozara Cvetkovića, a prošetala je u kraljevsko plavim kožnim pantalonama, topu i ešarpi u istoj boji i belom sakou.

Anita Laušević na zatvaranju FEST-a
Anita Laušević na zatvaranju FEST-a; Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Glumac Žarko Laušević (63) preminuo je 15. novembra prošle godine posle teške bolesti, a supruga Anita bila je uz njega do samog kraja. Ovo je bio drugi brak čuvenog glumca koji se od prve supruge Maje razveo dok je još bio u zatvoru. Anitu, koja je bila maskerka, upoznao je na snimanju filma „Boj na Kosovu“, međutim, kako je tada već bio u braku koji je želeo da sačuva, i ona se brzo udala za drugog i rodila dete. Ipak, ljubav je za njih očigledno bila sudbinska.

U svom zatvoreničkom dnevniku objavio je pismo Aniti.

„23. januar. Utorak, 907 dan: Danas se razvodim posle trinaest i po godina braka ili sedamnaest godina i četiri dana zajedničkog života… Od danas će Anita moći legalno da me posećuje.“

Dalje je pisao:

„Poseta – Anita. Anita. Anita. Zašto sam je zavoleo? Zato i što je čitavim bićem svojim uz mene. Ne dovodi u pitanje nijedan moj potez. Ona ume da se veseli mom uspehu duže od trajanja aplauza koji bih dobio. I pati sa mnom mnogo duže od trajanja zvuka koji je moj pad izazvao. Nju drži i raduje uspeh, ništa manje ni kraće od bola koji prati neuspeh. Ne navikava se ni na uspon, ni na pad.“

Inače, prema pisanju medija, Anita na FEST-u nije odgledala film do kraja već je napustila projekciju.

Pogledajte ko je još bio ovog vikenda na crvenom tepihu FEST-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram