Trik koji Jelena Đoković primenjuje kako bi ostala pribrana i tokom najstresnijih Novakovih mečeva

Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Savet koji svi možemo da primenimo.

Dok je Novak Đoković jurišao ka još jednoj pobedi, njegova najvernija podrška kroz najstresnije trenutke bila je upravo njegova supruga.

Jelena Đoković, 36, snimljena je na tribinama zajedno sa legendarnim Tomom Brejdijem dok je Novak, za koga se udala još 2014. godine, osvojao svoju 23. slem titulu – postavši prvi čovek kome je to pošlo za rukom.

Kao i uvek Jelena je ostala staložena i pribrana, dok je bodrila svog dugogodišnjeg supruga i u trenucima kada je tenzija dostizala vrhunac.

Imajući u vidu Jelenin raspored prepun obaveza i užurbani način života, uspeh na svakom polju može da pripiše staloženom držanju.

Jelena i u najstresnijim trenucima izgleda smireno, pa kako joj to polazi za rukom?

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

„Živim po vrednostima zahvalnosti, poštenja, poštovanja, ljubaznosti, praštanja i ljubavi i pokušavam da ih primenim kroz sve što radim. Jedna od najtežih lekcija za koje se nadam da ću naučiti i vežbati svaki dan u svom životu je kako da volim sebe u potpunosti.“

Poznata je i po ljubavi prema meditaciji, o čemu naširoko govori na svojim mrežama.

Jedno od Jeleninih velikih uverenja, uz koje i održava staloženost, je filozofija koju dele mnogi – moć meditacije.

Ona je rekla: „Cilj je da razumete miran um, sreću i zahvalnost svoje duše i prenesete to na sve oblasti svog života i sve odnose koje imate.“

Dodala je da priroda ima moć kada je u pitanju meditacija.

Jelena je napisala: „Volim da budem sama u prirodi. Potpuno sama. Ali moram da priznam, u početku kada stignem, osetim da me obuzme talas straha jer znam da sam uljez. Nekima bih i ja mogla biti plen.“

Jelena je direktorka Fondacije Novak Đoković, koja nastoji da pomogne deci da ostvare svoj puni potencijal ulaganjem u razvoj u ranom detinjstvu, posebno u rano obrazovanje.

Prošlog oktobra je govorila na Međunarodnoj konferenciji o bezbednosti dece.

„Ako maltretiramo malo dete, vičemo na njega, osuđujemo, etiketiramo, tučemo, ne razumemo, ne podržavamo… Kakav odgovor na životne izazove i nepravde možemo očekivati od odraslog čoveka od onih koje je sam naučio po dolasku na svet“, rekla je.

Kako je sama rekla, filantropski rad je jedna od najznačajnijih stvari koje su ona i Novak uradili.

U intervjuu na srpskom jeziku za Al Jazeer-a, rekla je: „Jedna od najznačajnijih stvari kojima smo Novak i ja posvetili vreme, energiju i novac je dobrotvorni rad. I tako je već pola našeg života.“

Jelena je više puta govorila o svom verovanju u decu, jednom je na internetu napisala da bi volela da bude upamćena kao „radoznala duša koja voli život i doživotno učenje“,  a najveći učitelji su baš deca.

***

Bonus video: Žena ženi nije vuk

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram