Zvali su ga jugoslovenski Ričard Gir: Posle eksplicitnih scena seksa s Nedom Arnerić oženio se Titovom unukom

ranko zidarić titova unuka
'Haloa - praznik kurvi' Foto: Promo/RTS

Bio je seks simbol.

Jednu od najeksplicitnijih scena i istoriji domaćeg filma, u ostvarenju „Haloa – praznik kurvi“ iz 1988. godine, snimili su Neda Arnerić i Ranko Zidarić. Tu se mlada Marja na hrvatskom ostrvu prepušta strasti i upušta se u ljubavnu aferu sa sinom žene u čijoj kući je odsela sa svojim suprugom.

Vruća scena Nede i Ranka ušla je tako u istoriju jugoslovenske kinematografije.

Tih godina, u vreme stare Juge, Ranko je važio za velikog zavodnika.

Mnogi su za njega govorili da je jugoslovenski Ričard Gir, a on je jednom prilikom komentarisao to i osvrnuo se na svoju trenutnu situaciju.

„Ja ovde ne mogu biti ni Ranko Zidarić, a kamoli Ričard Gir. Radim par serija i crtaća da sebi mogu kupiti novi bicikl, dok ovi u Holivudu od honorara sebi naprave tvrđavu“, iskreno je ispričao Ranko.

I dok su žene ludele za njim, on je devedesetih sreo Titovu unuku.

Aleksandra Saša Broz je pozorišna rediteljka, ćerka Titovog sina Miše.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

U rodnom Zagrebu je završila osnovnu i srednju školu, a istovremeno je pohađala Školu za klasični balet i ritmiku.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

Usavršavanje je nastavila u prestižnoj ustanovi u Moskvi, ali doživela je ozbiljnu povredu stopala, pa je prekinula karijeru. Vratila se u Hrvatsku gde je upisala pozorišnu režiju na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu.

Saša i Ranko su u braku bili od 1994. do 2000. Dobili su ćerku Saru koja se bavi slikarstvom.

View this post on Instagram

A post shared by Saša Broz (@brozsasa)

„Iskreno uopšte ne razmišljam o tim stvarima, zaboravim da su poznati jer gledam na njih kao na svoje roditelje. Oni su mi uvek bili najveći pokretač u životu za stvari koje volim da radim i obrnuto. Srećna sam što sam deo baš svoje porodice, što imam takve roditelje i beskrajno sam im zahvalna na svemu“, kazala je ona jednom prilikom o svojim roditeljima.

I Ranko je jednom prilikom govorio o izazovima porodičnog života.

„Sazrevamo uglavnom u 45. i tek nas tada žene možda počinju shvatati. U međuvremenu one vladaju svetom, a mi smo ukrasi. Žene su u užasno teškom položaju, moraju da se dokazuju na poslu, ali i kod kuće. Moje koleginice u 11 uveče završe s predstavom i idu kući da kuvaju za drugi dan jer sutradan imaju, recimo, snimanje. Malo ljudi zna da nakon predstave u kojoj se svađaš i urlaš ne možeš ni zaspati do tri ujutru. Vrlo je teško danas ostvariti normalnu konfiguraciju porodice“, zaključio je.

Posle razvoda od Saše on je sa grafičkom dizajnerkom Ivanom Uhlik dobio ćerku Zoru.

“Kad se rastaneš, postaneš preoprezan, u naj­ma­­njoj sitnici prepoznaš nešto što ti je pre sprži­lo mozak, trzaš se na negativ­ne zna­kove. Istorija prošlih ljubavi ne da ti na­pred. Kad sam shvatio da mi Ivana odgovara, opustio sam se i počeo da uživam. Prestao sam da na papir stavljam pluseve i minuse, pus­tio sam da se nešto dogodi. Ima­li smo Ivana i ja us­po­na i padova u tri i po go­di­ne veze. Jednom smo i raskinu­li, ali sudbina nas je opet spojila”, rekao je on pre nekoliko godina za hrvatske medije.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram