Tragičan kraj čuvene eks-Ju lepotice: Desilo joj se ono čega se najviše plašila

Bila je jedna od najlepših glumica, a život je skončala u tragičnoj saobraćajnoj nesreći pre koje je i sama imala strah od vožnje.

Od tragične smrti jedne od najlepših hrvatskih glumica Ene Begović prošle su već 23 godine. Petnaestog avgusta 2000. godine Ena je izgubila život na ostrvu Brač nakon što je automobil u kom je bila sleteo u provaliju. Povrede koje je zadobila bile su preteške i njen život je nažalost bio izgubljen. Osim nje, u automobilu su bili i Josip Radeljak Dikan, njihova ćerka Lana, Enina majka Tereza, a upravljao je Radeljakov sin Leo.

Leo Radeljak oslobođen je krivice, a za nesreću je bio kriv neispravan menjač na džipu. Mnogima do danas nije jasno kako su u automobilu svi preživeli osim lepe glumice.

Svima je poznato da je Ena život izgubila na najgori mogući način, u vožnji od koje je imala veliki strah.

Bila je to smrt koja je šokirala regionalnu javnost jer je samo nekoliko sedmica ranije glumačka diva ponosno pozirala s tek rođenom ćerkicom Lanom za jedan časopis, ne skrivajući sreću zbog udaje za Josipa Dikana Radeljaka i rođenja ćerke koju je toliko dugo priželjkivala.

Naime, krajem 90-ih godina Ena je bila osuđena na uslovnu kaznu zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio motociklista, a tada 23-godišnji glumac Đorđe Kukuljica završio je u komi i teškom stanju od kojeg se teško oporavio. Nakon toga njen život više nije bio isti, a strah od saobraćajnih nesreća i vožnje automobilom nikada nije svladala, piše showbuzz.hr.

Taj strah je savladala samo jednom, što se ispostavilo kao kobni splet okolnosti.

Ena je važila za jednu od najtalentovanijih i najlepših eks-Ju glumica i bila je miljenica publike. Karijeru je započela u filmu Lordana Zafranovića „Okupacija u 26 slika“ koji joj je obezbedio put ka slavi. Za nju u svetu glume nisu postajale nikakve prepreke ili prezahtevne uloge, a ni snimanje razgolićenih scena nije joj predstavljalo nikakav problem.

Bila je prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a po ulozi baronice Kasteli u „Gospodi Glembajevima“ ostaće zauvek zapamćena.

Njen život obeležila je romansa s Josipom Radeljakom Dikanom, a njena lepa ćerka Lana Radeljak danas ima 23 godine. Imala je svega mesec dana kad je ostala bez svoje majke.

Ena je imala mlađu sestru Miju koja se s njenom smrću ni danas nije pomirila.

„Ena mi nedostaje do boli i natrag. Strašno. Kao kažu da će biti lakše s vremenom. To su uistinu smislili oni koji nisu prošli kroz nešto tako“, naglasila je.

„Svađale smo se jer sam ja uvek htela da se igram sa starijima, s njenom ekipom. Uvek sam htela da budem s njom, a stalno sam im svima smetala“, ispričala je jednom Mia Begović za In magazin.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram