Gde je ćerka Ene Begović koju je držala u krilu pre nesreće

Ena Begović Foto: Printscreen/YouTube/Balkan Ekspres

Te 2000. godine, jedna od najlepših hrvatskih glumica Ena Begović tragično je nastradala u saobraćajnoj nesreći, a sa njom je tada bila i ćerka Lana koja je tada imala malo više od 40 dana. Devojčica je na veliku sreću preživela ovu tragediju, a sada skoro 22 godine kasnije izgleda kao mlađa verzija svoje majke.

Za razliku od Ene koja je nakon otkrivenog talenta za glumu, ubrzo postala jedna od najvećih regionalnih zvezda, Lana Radeljak se ne ističe toliko u javnosti, već uživa u privatnosti i posvetila se školovanju, uprkos tome što je dobijala ponude sa svega 13 godina da uplovi u glumačke vode.

Lana je završila privatnu osnovnu školu, a zatim je pohađala Britansku međunarodnu školu u Zagrebu. Željna novih izazova prešla je u elitnu zagrebačku XV gimnaziju, gde je i maturirala, a kasnije je upisala studije menadžmenta na prestižnom univerzitetu Bokoni i tako nastavila svoje obrazovanje u Milanu.

Ona već neko vreme privlači i pažnju medija i šire javnosti, a mnogi konstatuju da ona svakim danom sve više liči na majku i da je od nje nasledila vanserijsku lepotu. Iako predstavlja pravo ogledalo svoje poznate mame, Lana je nažalost ne pamti.

Lana Radeljak i Josip Radeljak Foto: Robert Anic/PIXSELL

Ipak je na godišnjicu smrti na svom profilu na Fejsbuku podelila fotografiju svoje majke, a uz to kratko napisala: „15.8.2000-15.8.2020 Zauvik si tu…“

Radeljak se zbog Ene razveo od glumice Bebe Lončar, koja mu je rodila sina Lea. Ena i Josip zabavljali su se nekoliko godina, a kada je ostala trudna odlučili su da se venčaju. Svadba se odigrala u njihovom domu u Zagrebu, kada je glumica već bila pred porođaj. Ćerku Lanu rodila je dve nedelje nakon venčanja, a u majčinstvu uživala svega mesec i po.

Tog kobnog 15. avgusta Ena je sa Josipom, njegovim sinom Leom, svojom majkom Terezom i ćerkicom Lanom krenula u posetu svom prijatelju kompozitoru. Leo je odlučio svom ocu da prepusti džipa nakon što je zakačio kamen i ogrebao maglenku. Stali su na uzbrdici i kako su njih dvojica izašli iz auta – on je počeo nekontrolisano da klizi unazad, a one su pokušale da izađu napolje.

Terenac je završio u provaliji, a Tereza je zadobila višestruke povrede, dok je malena Lana završila u bolnici. Josip Radeljak i njegov sin Leo nisu bili povređeni, a usled teških telesnih povreda Eni nije bilo spasa i preminula je.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram