Toksične veze poznatih iz kojih možemo da učimo

Foto: ALAIN ROLLAND / MAXIMA PROD / Bestimage / Profimedia, MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, BEI/BEI/Shutterstock / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neke veze prosto nisu stvorene da uspeju. Uzimajući u obzir guste rasporede poznatih osoba, kao i lude žurke, postoji još mnogo stvari koje mogu krenuti po zlu. Posebno kada vam se veza nalazi u centru pažnje, neretko, celog sveta.

Ništa nije slatko kao selebriti drama – tako je kako je. Ali mnogi toksični odnosi poznatih lica završavaju se kobno – bar po jedno učesnika. Zato iz ovih odnosa možemo dosta naučiti – možda ne kako bi veza trebalo da izgleda, ali sigurno kako ne treba.

Rijana i Kris Braun

Rijana i Kris Braun
Rijana i Kris Braun, Foto: – / Backgrid USA / Profimedia

Veza Rijane i Kris Brauna definitivno prednjači po toksičnosti. Bili su najseksi hip-hop par, do njihove ogromne svađe noć pre dodele Gremija 2009. godine. Nažalost, pevačica je završila u opasnim masnicama i povredama. Nakon dugogodišnjeg izvinjavanja Krisa Brauna, par je pokušao da oživi romansu 2012. godine, međutim odnos je trajao svega par meseci.

Amber Herd i Džoni Dep

Amber Herd i Džoni Dep
Amber Herd i Džoni Dep, Foto: Dee Cercone / Everett / Profimedia

Mnogima je bilo iznenađenje što se Džoni zaleteo sa Amber tako brzo do oltara – posebno nakon njegove 20-godišnje veze sa Vanesom Paradis, gde do braka nije došlo.

Svima sumnjiv par razveo se 2017. godine nakon što ga je Amber optužila za zlostavljanje. Suđenje je trajalo godinama i isplivali su mnogi dokazi upravo o toksičnosti ovog para. Ko se tuče, taj se voli – takva ljubav ne postoji.

Kortni Kardašijan i Skot Disik

Kortni Kardašijan i Skot Disik
Kortni Kardašijan i Skot Disik, Foto: IXOLA / Backgrid USA / Profimedia

Prateći Kardašijane, imali smo priliku da gledamo razne nijanse disfunkcionalnosti ovog para. Skot je voleo višednevne žurke, a Kortni je bila trudna sa njihovim trećim detetom.

Ipak, nakon što je Skot nestao na nekoliko dana, te su isplivale slike njega i druge devojke – sve dok je Kortni bila trudna – odlučili su da se raziđu. Međutim, i sad ponegde ispliva njihova nova mini drama i posledice te toksične veze.

Selena Gomez i Džastin Biber

Selena Gomez i Džastin Biber
Selena Gomez i Džastin Biber, Foto: Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Selena i Džastin bili su mladi holivudski zlatni par- dok njihov savršeni imidž nije počeo da se raspada zbog tračeva o prevari. Teen pop idol varao je svoju devojku. Ali uprkos njegovom mangupiranju i brojnim ispadima – stalno su se vraćali jedno drugom, sve dok se Biber napokon nije oženio sa Hejli Baldvin – što je tek drama za sebe.

Madona i Šon Pen

Madona i Šon Pen
Madona i Šon Pen, Foto: Topham Picturepoin / Topfoto / Profimedia

Madona i Šon Pen su takođe bili goruća tema kada su počeli da se zabavljaju. Međutim, nihova toksična bajka se nije završila kako su se nadali. Ubrzo nakon venčanja 1985. godine, Šonovi problemi sa besom i nasiljem isplivali su na videlo. Par je bio uključen u nekoliko slučajeva o nasilju u porodici, od kojih je jedan Madonu smestio u bolnicu.

Napokon, razveli su se 1989. godine. Zajedno imaju sina Roka i čak i nakon te toksične veze, sada su u prijateljskim odnosima.

Vitni Hjuston i Bobi Braun

Vitni Hjuston i Bobi Braun
Vitni Hjuston i Bobi Braun, Foto: Photo By John Barrett/PHOTOlink.net / Everett / Profimedia

Ukoliko niste gledali dokumentarni film o Vitni – obavezno ga stavite na svoju listu. Savršen primer kako ne treba zapostavljati sebe, svoje potrebe i želje.

Bili su jedan od najtragičnijih muzičkih parova. Brak im je trajao od 1992. do 2006. godine, a detalje brakorazvodne parnice delili su svi mediji. Ipak, ispratili smo sve – od zavisnosti od drgoe i alkohola, do optužbi o prevari, hapšenja i nasilja u porodici. Pravi koktel dramatičnih emocija karakterističnih za toksične veze.

Elizabet Tejlor i Ričard Barton

Elizabet Tejlor i Ričard Barton
Elizabet Tejlor i Ričard Barton, Foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Njihov brak bio je poznat po turbulencijama, jer ipak su se razveli – samo da bi se ponovo venčali. Kada su se zaljubili jedno u drugo (prvi put), oboje su bili u braku sa drugim ljudima. Elizabet je bila poznata po sovjim napadima besa, a Ričard je navodno bio alkoholičar. Ni drugi brak im nije nešto dugo trajao – baš zbog čestih svađa.

Demi Mur i Ešton Kučer

Demi Mur i Ešton Kučer
Demi Mur i Ešton Kučer, Foto: ALAIN ROLLAND / MAXIMA PROD / Bestimage / Profimedia

Svi su čuli kada su se Ešton i Demi venčali, uglavnom zbog 15-godišnje razlike u godinama. Ipak svemu je došao kraj 2011. godine, šest godina nakon venčanja. Navodno je Ešton prevario Demi sa Sarom Lil. A 2018. godine Ešton je na podkastu kod Daks Šeparda da nije jeo skoro nedelju dana nakon što su izašli iz toksične veze i braka.

„Ubrzo nakon razvoda, nedelju dana sam proveo sam na planini. Nisam jeo, nisam pio ništa osim vode i čaja. Sklonio sam svu tehnologiju, kompjuter, telefon, sve. Bio sam sam, tako da nije bilo priče. Imao sam samo beležnicu, olovku, vodu i čaj cele nedelje”, izjavio je Ešton.

Ariana Grande i Pit Dejvidson

Ariana Grande i Pit Dejvidson
Ariana Grande i Pit Dejvidson, Foto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šokirali su ceo svet svojom veridbom – nakon svega nekoliko nedelja veze! I to sa sve prstenom i mečing tetovažama. Ai nije dugo trajalo. A, Ariana je u intervjuu za Vogue rekla da je veza bila ‘veoma nerealna’.

„Kada sam upoznala Pita, bio je prelepo skretanje misli. Bilo je opušteno i zabavno i ludo i veoma nerealno, ali volela sam ga, a nisam ga ni poznavala.”

Nikol Kidman i Tom Kruz

Nikol Kidman i Tom Kruz
Nikol Kidman i Tom Kruz, Foto: Ron Wolfson, 1998 All Rights Reserved / Everett / Profimedia

Nikol i Tom su bili u braku 11 godina, ali nakon razvoda 2011. godine Tom je dobio starateljstvo nad oba deteta. Čak je u jednom trenutku isplivao detalj da je Tom pokušavao da zabrani Nikol da prisustvuje na venčanju njihovog sina. Navodno je razlog Tomovo članstvo u sekti sajentologa, ali Nikol je rekla da ne žali ni za čim.

„Bilo je perioda (nakon razvoda) kada bih pomislila: ‘Vau, nikada nisam bila ovoliko usamljena’. Ali sa Tomom, bilo je to fantastičnih deset godina”, rekla je u intervjuu za jedan magazin 2012. godine.

Anđelina Džoli i Bili Bob Torton

Anđelina Džoli i Bili Bob Torton
Anđelina Džoli i Bili Bob Torton, Foto: BEI/BEI/Shutterstock / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada su se Anđelina i Bob smuvali 2000. godine, bili su poznati po svojoj strastvenoj ljubavi – ali i zbog činjenice da su oboje nosili ogrlice sa privescima koji su sadržali krv – ona je nosila njegovu, on njenu. Ipak, brak im je trajao samo tri godine. Gostujući u jednom podcastu, Bob je 2018. godine izjavio da bi njih dvoje ostali zajedno, da im se životni ciljevi nisu toliko razlikovali.

„Jednostavno smo živeli drugačije. Ona je bila globalno poznata i svuda je išla, dok sam ja više za kuću. Tako da je realno, to jedini razlog zašto nismo i dalje zajedno. Krenuli smo drugačijim putevima u životu.”

Koliko god delovali magično, i oni su ipak samo ljudi. Zato, učimo iz njihovih primera i toksične veze ostavimo u prošlosti, a za inspiraciju da potražimo ljubavne veze u kojima nema toliko drame.

***

Bonus video: Već viđeno

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram