Supruga Igora Rakočevića je markantna doktorka, a toliko su skladan par da i liče jedno na drugo

Rakočević
Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages.

Ona mu je podrška i oslonac.

Nekadašnji jugoslovenski i srpski košarkaš Igor Rakočević iza sebe ima briljantnu karijeru koju je krunisao i igrama u NBA ligi. Nosio je dres Crvene zvezde, Budućnosti, Minesote, Pamese, Reala, Taukeramike, Efesa, Sijene.

Eksplozivni bek može da se pohvali da je sa reprezentacijom osvojio zlato na evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine, te zlato na svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine. Crvenoj zvezdi u kojoj je ponikao, doneo je titulu 1998. godine i dva trofeja u Kupu, 2004. i 2013. godine.

Na parketu je osvojio sve što se osvojiti može, a kroz život mu je velika podrška supruga Ivana koja je inače doktorka. Ona je njegova snaga i oslonac.

Antonio Ahel/ATAImages
Antonio Ahel/ATAImages
Antonio Ahel/ATAImages

Igor i Ivana su u dugogodišnjem skladnom braku i ponosni su roditelji dvoje dece – sina Ivana i ćerke Vesne.

Bivši košarkaš se oduvek trudio da svoj privatni život sačuva od javnosti i sa svojom suprugom se retko pojavljuje na javnim dešavanjima. Ali, kada to učine, onda su svi pogledi uprti u markantnu doktorku.

Mnogi će se složiti da baš pristaju jedno uz drugo, a primetićete i da malo fizički liče.

Igorova supruga je život je posvetila vaspitavanju njihove dece jer je on često zbog poslovnih obaveza i putovanja bio odsutan od kuće.

Ipak, oboje se trude da im deca imaju bezbrižno detinjstvo.

„Moja Ivana je posvećena majka, njoj je prioritet vaspitanje dece. Jednom je rekla: ‘U životu možeš da pogrešiš u vezi sa svime, i većina tih stvari može da se ispravi, samo u jednom ne smeš: u podizanju dece’. Vodimo se idejom da im navike, moralna načela i shvatanje sveta oko sebe koje sin i kćerka sad usvoje ostaju za ceo život. Inače, ja sam malo stroži, Ivana je ‘mekša’. Kćerkica Vesna, koja ima pet godina, živahna je i vrlo nemirna, i kao mlađe dete više je samostalna, dok je Ivan drugačiji, sa njim se lako dogovorimo oko svega. On je uvek za šalu, nasmejan, i voli da se grli i mazi“, ispričao je Igor jednom prilikom za medije.

Igor je svojevremeno otkrio da se on i supruga trude da svoje naslednike nauče pravim ljudskim vrednostima -porodici, ponosu, časti, poštenju, ljubavi.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram