Nina Nešković ima više uloga i nagrada nego godina, a pre Petra Strugara ljubila je zgodnog hirurga

Antonio Ahel/ATAImages

U svet glume je zakoračila zbog Nebojše Glogovca.

Glumac Petar Strugar uživa u vezi sa koleginicom Ninom Nešković (31) od proleća prošle godine. Kako su tada mediji pisali, oni su u vezu ušli tokom rada na predstavi „Naš razred“ u nacionalnom teatru, a prvi put su se pojavili zajedno u javnosti u oktobru na Fedis festivalu.

Ko je Nina Nešković?

Marija Mladjen/ATAImages
Marija Mladjen/ATAImages
Marija Mladjen/ATAImages

Nina je diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Dragana Petrovića Peleta, a sa njom u klasi bili su Tamara Aleksić, Anđela Jovanović, Vučić Perović i Jovana Stojiljković.

Sa koleginicom Jovanom Stojiljković podelila je nagradu „dr Branivoje Đorđević“ za najvišu ocenu iz dikcije.

Kako je jednom prilikom rekla, zbog legendarnog glumca Nebojše Glogovca je uplovila u svet glume.

„Ostala mi je neostvarena želja da snimim nešto sa njim. On je bio razlog i neko zbog kog sam zavolela glumu. Više puta sam gledala predstavu ‘Hadersfild’, to je njegovo remek delo“, izjavila je Nina ranije za medije.

Imala je samo 16 godina kada je na kastingu dobila svoju prvu televizijsku ulogu za seriju „Priđi bliže“.

Antonio Ahel/ATAImages

Pozorišnu karijeru započela je u Zvezdara teatru gde je igrala u predstavama „Dobro došli u Srbiju“ i „Klaustofobična komedija“, kao i u obnovljenoj postavci predstave Petar Pan u pozorištu Boško Buha.

Amir Hamzagic/ATAImages

U Narodnom pozorištu debitovala je u Narodnoj drami 2016. Zatim, na proleće naredne godine usledila je premijera predstave „Jami distrik“ u Bitef teatru, a za tu ulogu je dobila veliki broj nagrada, uključujući i Sterijinu nagradu. Sa 25 godina najmlađa je dotadašnja dobitnica.

M.M./ATAImages
Marija Mladjen/ATAImages

Godine 2018. igrala je u komadima „Smrt fašizmu“, „O ribarima i slobodi“, „Reflektor teatra“, „Pad“…

A onda su se zaređale televizijske uloge. U seriji „Komšije“ 2018. igrala je Elzu, iste godine Ružu u „Urgentnom centru“, te Nevenu u „Jutro će promeniti sve“, glavnu ulogu Maje u „Državnom službeniku“ zatim takođe glavnu ulogu Ružice u „Preživeti Beograd“, u „Sinđelićima“ je igrala od 2017. do 2019. a u humorističkoj seriji „Slatke muke“ tumačila je Maju.

U seriji „Močvara“ igrala je Anđelu od 2020. do 2022, u „Kalkanskim krugovima“ Milanku od 2021—2023. Zatim, usledile su uloge u seriji „Klan“ 2022. godine te „Radio Mileva“ , a prošle godine tumačila je Milicu u filmu Radoša Bajića „Heroji Halijarda“. To je i njena prva filmska uloga.

Od sezone 2022/23. postala je članica ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, zajedno sa kolegom i sadašnjim dečkom Petrom Strugarom.

Dobitnica je i nagrade za najbolju glumicu na festivalu „Lice bez maske“ 2018. godine, nagrade Žan Marolt za najbolju glumicu u ravnopravnoj podeli na festivalu „Dani Jurislava Korenića“, kao i nagrade Olge Ivanović za najbolju glumicu na festivalu prvoizvedenih predstava u Aleksincu, zatim nagradu za najbolju mladu glumicu na festivalu „Bucini dani u Aleksandrovcu“. Takođe je 2019. dobila specijalnu nagradu u ravnopravnoj podeli na Art Trema festu.

Ljubavni život pre Petra Strugara

Skrinsot/Instagram

Dok nije uplovila u romansu sa Strugarom, o njenom privatnom životu se malo znalo. U prošlosti se zabavljala sa hirurgom Dankom. Svojevremeno dok su se zabavljali, delila je zajedničke trenutke sa njim.

Iako nije o svom životu tom prilikom želela da detaljiše, nije krila da je zaljubljena. Na pitanje – da mora da vaga između ljubavi i karijere, na koju stranu bi tas prevagnuo, izjavila je tada:

„Trenutno imam partnera koji dobro razume moj posao iako nismo iz iste branše, i ovo nikad nije bila tema oko koje smo se sporili. Najvažnije je da čovek bude profesionalno zadovoljan sobom, jer samo takav i drugom može da bude dobar. Ni ja ne bih partneru postavljala sličan ultimatum“.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram