Šta sve čitaju Keri Bredšo i ekipa u nastavku serije „Seks i grad“

Foto:Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Od same najave nastavka, do prvih fotografija sa seta, pa do konačnog izlaska, novi nastavak serije Seks i grad, po naslovom I tako… podelio je kritiku i fanove, jer nisu svi bili zadovoljni odsustvom određenih likova, prikazanim odevnim kombinacijama… Na sve to nadovezala se i kontroverza oko Krisa Nota, ali polako se bližimo kraju emitovanja.

Puno pažnje posvećeno je detaljima, a jedan od važnih čine knjige, od kojih su neke tu postavljene namerno kako bi ih čitaoci spazili. Proces biranja knjiga bio je dug i pažljiv, jer su producenti želeli da knjige budu aktuelne, pa su neke primerke dobijali i unapred. Izabrano je oko 120 knjiga samo za Keri i njenu kancelariju, a tu je učestvovala i sama Sara Džesika Parker.

Pre snimanja svake scene, ona je birala koju knjigu ili knjige će Keri nositi sa sobom, a neke od tih knjiga posebno su izdvojene na zvaničnom Instagram nalogu serije, poput Uhvati zeca Lane Bastašić. Neke knjige bave se rasnom tenzijom, neke transrodnim osobama, tu je puno knjiga čije su autorke žene i manjinske grupe, a neke insinuiraju razvojne krake priče. U nastavku izdvajamo nekoliko najprominentnijh.

Fight Night – Mirijam Tejvs

Ova priča o snažnim ženama viri iz Kerine torbe dok čeka tretman fizikalne terapije kod zgodnog Trevisa. Priča prati tri generacije žena, iz perspektive najmlađe, unuku Sviv koja dobija nekonvencionalno obrazovanje od svoje bake. Čini se da je Parkerovoj ova knjiga veoma bitna, jer je viđena na snimanju još jedne scene koja na kraju nije prikazana u seriji.

Rainbow Milk – Pol Mendez

Knjiga se nalazi pored Keri na stolu tokom piknika prilikom kog Šarlot izgovara jednu problematičnu, a sada već poznatu rečenicu. Istražuje teme rasnog i polnog identiteta, a glavni lik je crnac homoseksualac koji beži iz svog doma nakon što članovi zajednice saznaju njegovu seksualnu orijentaciju, piše City Magazine.

Who They Was – Gabrijel Krauze

Delo koje se našlo u širem izboru za Bukerovu nagradu 2020. godine predstavlja autobiografski roman smešten u nasilno kriminalno podzemlje Londona. Autor se veoma iznenadio kada je video svoju knjigu u seriji i rekao da je to bila želja koje nije bi bio svestan dok se nije ostvarila.

The Nickel Boys – Kolson Vajthed

Ovu knjigu vidimo poluotvorenu na Kerinom krevetu malo pre nego što Mirana i Če Dijaz imaju intimnu scenu u njenoj kuhinji. Sara Džesika Parker je birala ovu knjigu, a ona priča priču o dva dečaka poslata u strašnu školu za reformu mladića, koja je stvarno postojala u Floridi tokom 1960-ih. Knjiga je osvojila Pulicerovu nagradu i dobila pohvale magazina Time.

Quit Like A Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol – Holi Vitaker

Zanimljivo je što Miranda ovu knjigu poruči preko interneta dok je pijana, jer ona predstavlja feministički pristup treveznosti osmišljen kako bi ženama olakšao da prestanu da piju. Jedna od poznatih osoba koja je imala uspeh sa ovom metodom je Krisi Tajgen.

I još na Kerinim policama:

The Life of the Mind – Kristin Smolvud

One Last Stop – Kejsi Mekviston
Detransition, Baby: A Novel – Tori Piters
The Undergound Railroad – Kolson Vajthed
Uhvati zeca – Lana Bastašić

Open Water – Kaleb Azumah

BONUS VIDEO: Joga vežbe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram