Srpske zvezde koje su nestale s radara na vrhuncu slave

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs/Antonio Ahel/ATAImages/Printscreen/Kako je propao rokenrol

Gde su danas?

U jednom trenutku ih je znala svaka osoba koja živi u Srbiji, a onda su prosto – zaboravljeni.

Imali su potpuno različite sudbine, ali im je zajedničko to što odjednom više niko nije znao šta im se desilo, uprkos tome što su često bili pod svetlima reflektora. Samo neke od njih  smo ipak imali priliku da vidimo i čujemo poslednjih godina.

Da li ih se sećate?

Mirjana Joković

Gledali smo je u „Zaboravljeni“, „Stršljen“, „Mala“, „Bure baruta“, „Podzemlje“ – Mirjana je bila apsolutna zvezda domaće kinematografije tokom osamdesetih i devedesetih. Na Fakultetu dramskih umetnosti bila je u klasi sa Draganom Bjelogrlićem, Vesnom Trivalić, Srđanom Todorovićem, Miloradom Mandićem Mandom i mnogim poznatim glumcima.

Ipak, donela je odluku da devedestih se odseli u Ameriku, gde se potom zaposlila na jednom univerzitetu gde radi kao profesorka glume. Posle duže pauze zaigrala je u seriji „Vratiće se rode“ 2008. godine. A ove godine, u Crnoj Gori je snimala film „Živi i zdravi“ scenariste i reditelja Ivana Marinovića.

Nebojša Bakočević

Nebojša Bakočević bio je jedan od najvećih zavodnika bivše Jugoslavije. Filmovi u kojima je glumio danas imaju status kultnih, neki od njih su: „Bal na vodi“, „Dogodilo se na današnji dan“, „Oktoberfest“, „Kako je propao rokenrol“, „Video jela, zelen bor“…

Kada se naprasno povukao iz javnosti mediji su pisali da je razlog tome njegova zavisnost od heroina. Poslednji put publika je imala prilike da ga vidi u serijama „Vratiće se rode“, „Pet“, kao i u filmu „Artiljero“.

Radmila Tomović

Najviše je pamtimo po seriji „Lisice“ – maestralna glumica je od tada retko na TV ekranima i velikom platnu, ali još uvek igra u pozorištu. Međutim, za širu javnost je i dalje nepoznanica.

Bila je udata za britanskog koreografa Pitera Endrua Grinvuda, od kojeg se razvela.

Slavko Banjac

Slavko Banjac je nesumnjivo jedan od naših najvećih pevača, ali je zanimljivo da on pre tihog povratka na scenu 2018. godine, više od dve decenije nije pevao. Razlog za to je, prema njegovim rečima, dosta mračan. Izgleda da je pred njim bio ultimatum koji su mu dali neki „opasni“ ljudi, ali nikada nije otkrivao detalje.

Muzičku karijeru je počeo 1987. albumom Jedini greh. Najveći uspeh doživeo je tokom 90-ih godina, nakon čega se povukao, da bi 2018, posle dvadeset tri godine diskografske pauze snimio novi album. Do sada je snimio sedam studijskih albuma. Rođen je u Trsteniku.

Slavko Banjac Foto: E-Stock/Strahinja Kostic

Ivana Jovanović

Glumica Ivana Jovanović očarala je srpsku publiku kada je oživela lik Nede u seriji Zdravka Šotre „Greh njene majke“. Ona je pre osam godina otkrila da je napustila Srbiju i potpuno promenila zanimanje. Njen suprug je arhitekta Nemanja Čuturilo i imaju sina Viktora.

Sreću su potražili u Kaliforniji, gde Ivana radi kao menadžerka restorana i joga instruktorka.

Mirna Radulović

Mirna Radulović je srpska pevačica i pobednica druge sezone muzičkog takmičenja Prvi glas Srbije. Nakon pobede u finalnoj večeri Beosonga 2013, predstavljala je Srbiju na 58. Pesmi Evrovizije zajedno sa Nevenom Božović i Sarom Jovanović pod imenom „Моје 3“ u Malmeu, Švedskoj.

Za razliku od Nevene i Sare, nije krenula u šoubiz vode. Posvetila se sebi i privatnim veseljima, od kojih dobro zarađuje.

Gala Videnović

Gala se na filmskoj sceni pojavila još kao dvadesetogodišnjakinja i ubrzo osvojila ceo region. Među brojnim ulogama koje je ostvarila tokom dugogodišnje karijere, našle su se i one u filmovima „Moj tata na određeno vreme“, „Moljac“, „Jagode“, „Šta se zgodi kad se ljubav rodi“, „Bal na vodi“…

Iako je bila voljena od strane cele bivše Jugoslavije, Gala je u jednom trenutku otišla u Los Anđeles, kako bi pokušala da se ostvari kao glumica i na američkom tlu. Ipak, život je hteo drugačije, te je ubrzo ostala u drugom stanju.

Iako ju je menadžer tada savetovao da nastavi da ide na audicije, Gala je odlučila da se u potpunosti posveti porodičnom životu. Nakon duže pauze, Gala se vratila na naše male ekrane, a najpre smo je videli u seriji „Andrija i Anđelka“, u jednoj epizodnoj ulozi, a zatim i u seriji „Pet“.

Tijana Kondić

Tijana Kondić je imala samo 16 godina kad smo je upoznali kao buntovnu Natašu, glavnu junakinju danas kultnog filma Ljubiše Samardžića. S druge strane, posle tog filma nije više bilo povratka na staro. “Nataša” joj je donela i ulogu u filmu „Bumerang“, ali ne i ulaznicu za Fakultet dramskih umetnosti.

Tijana je završila svetsku književnost na Filološkom fakultetu, posle i master studije. Igrala je u nekoliko studentskih filmova, reklama za inostrano tržište, radila kao PR u Kulturnom centru Beograda, s kolegama realizovala performanse o Virdžiniji Vulf, vodila emisiju Stepenište na RTS-u, organizovala izložbu o Kafki… A onda prelomila i otišla iz zemlje – u Izrael.

Paralelno je igrala salsu (jedno vreme je bila i instruktorka kubanske salse), išla na master-klasove režije i pisala – prvi roman “Tragovi života” predstavila je 2018. Pozive za uloge je ipak, kaže, odbijala jer “nije osećala da je trenutak da se vrati”.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jellena

Pevačica Jelena Lalović je bila izuzetno popularna na estradi ranih dvehiljaditih, a onda je i ona otišla u medijsku ilegalu. Proslavio ju je „Koktel bend“, ali imala je i uspešnu samostalnu karijeru.

Njen muž je oficir Komnen Lalović. Mediji su pisali da je neko vreme bila direktorka javne ustanove.

***

BONUS VIDEO: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram