Srpkinje koje su osvojile Holivud, a nikad niste čuli za njih

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia; David Krieger / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia; WORKUM / Bauer Griffin / Profimedia; James Atoa/Everett Collection/ Profimedia; Michael Williams / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve ove žene imaju naše poreklo, prelepe su i uspešne.

Kada se pomenu Srbi u Holivudu, uvek imamo asocijacije na ista imena. Ove glumice su kod nas relativno nepoznate. Možda ste ih gledali u omiljenim serijama i filmovima, a da niste ni znali da potiču s ovih prostora.

Milena Gović

Milena Gović
Foto: Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glumica, pevačica, plesačica koju ste mogli da zapamtite po ulozi detektivke Nine Kasidi u seriji „Zakon&Red“. Otac joj je bio Srbin, a majka ima škotsko- britansko poreklo. Osim serija igrala je i u filmovima „Bad Behavior“, „In Love“, „A Novel Romance“. Udata je za Dejvida Kornua – pisca, kompozitora i filmskog producenta.

Trojan Belisario

Trojan
Foto: imageSPACE / ddp USA / Profimedia

Američka glumica, najpoznatija po ulozi Spenser Hastings u TV-seriji Pretty Little Liars takođe ima srpsko poreklo. Njen otac Donald je tvorac serija „Magnum, P.I.“, „Quantum Leap“ i „NCIS“ i pola je Srbin, a pola Italijan. Trojan je otkrila da je dok je bila mlađa imala dosta problema u srednjoj školi što je rezultiralo poremećajima u ishrani i samopovređivanjem.

Ivana Božilović

Ivana Bozilovic
Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ivana Božilović rođena je u Beogradu 28. septembar 1977. Ipak, ona za život u Srbiji skoro da ne zna jer je u ranom detinjstvu s roditeljima otišla u Čikago. Tamo je polako pronalazila svoje mesto pod suncem, pa je počela da se bavi modom, glumom, a radila je i kao voditeljka. Pojavila se, između ostalog, u ostvarenjima Sto devojaka, Čarlijevi anđeli, Van Vajlder. Onda je Ivana upoznala čuvenog milionera i naslednika Endrua Fajerstona, praunuka osnivača kompanije za proizvodnju guma Fajerston. Ivana je godinu dana posle venčanja, u martu 2009. rodila sina kome su dali ime Adam Bruks, potom je dobila ćerku Anju Jasminu, a onda i drugog sina Šejna.

Adrijen Janić

Adrijen Janic
Foto: Presley Ann / Getty images / Profimedia

Otac joj je Srbin, a majka Meksikanka. Radila je kao voditeljka na kanalima TLC i E! Dugo je radila kao model, a onda je dobila uloge u serijama House, Complete savages, Angel. Pojavila se i u psihološkom trileru „Marrow“, kao i u naučno-fantastičnoj sagi „Choker“. Udata je i ima sina.

U jednom intervjuu su je pitali kakvo joj je detinjstvo bilo s obzirom da joj je otac s ovih prostora a majka je Meksikanka.

„Moj tata je imao dezert koji se zove palachinkas koji je sam pravio. Nije morala da bude nikakva specijalna prilika. To je u stvari jugoslovenski crepe. Tako je dobro! Sada to isto pravi mom sinu. Tako je slatko kada Djus zamoli dedu da mu napravi papaTINKas! Tradicija se prenosi“, ispričala je.

Ana Aleksander

Ana Aleksander
Foto: Jason Kempin / Getty images / Profimedia

Ana je igrala košarku u „Partizanu“ kada su je u 12. godini primetili i rekli joj da bi mogla da radi kao model. Ubrzo se pojavila u nekoliko domaćih reklama, a prvu ulogu je imala u filmu Radoša Bajića „Sekula se opet ženi“. Tada je imala 13, a već sa 16 godina je upisala FDU. Seka Sablić joj je rođaka. Njena porodica je usled rata rešila da se preseli i da potraži bolji život. Tako se Ana, čije pravo ime je Ana Katarina Stojanović, u 17. godini seli u Južnu Afriku. U Los Anđeles je stigla 2003. Posle značajnih rola u serijama CSI Miami, CSI New York i Dva i po muškarca,gostovala je u veoma popularnoj američkoj seriji The Exes.

Pažnju domaće javnosti Ana je dobila nakon svog učešća u seriji Chemistry u kojima je imala vrele golišave scene. Bila je u braku sa uspešnim plastičnim hirurgom Randalom Hejvortom. Kako je sama rekla korisne životne savete joj je davao Al Paćino, a bila je bliska i sa Demi Mur i Eštonom Kučerom.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram