Najlepša Srpkinja u Americi druži se sa zvezdama, a ovde i ne znamo za nju

lana ašanin
Foto: Instagram/lana_asaninofficial

Ko je lepa Lana?

Ona je uspešna glumica, TV ličnost, model, jedna od najlepših Srpkinja u Americi, sarađuje sa poznatim zverkama, a u našoj zemlji malo ko zna za nju.

Njeno ime je Lana Ašanin.

Rođena je u Frankfurtu u Nemačkoj, a srpskog je porekla. Zanimljivo je da je u svet mode ušla kada je pobedila na izboru za Mis Crne Gore kada je imala 17 godina. Ubrzo nakon toga zakoračila je pistama u Španiji, Italiji, Švajcarskoj, Aziji i Sjedinjenim Državama.

Lana je toliko lepa da su se svetski magazini otimali o nju, pa je bila na naslovnicama magazina FHM, Maksim, People, Cosmopolitan, pišu na sajtu IMBD.com.

U jednom intervjuu ona je kazala koliko je ponosna na svoje poreklo.

„Moji roditelji su iz Srbije. Rođena sam u Nemačkoj u Frankfurtu, gde sam se i školovala. Otac je poslovođa jedne građevinske firme u Frankfurtu, a mama je trgovac. Živela sam, osim u Frankfurtu, jedno vreme u Aziji – u Bangkoku, Tajlandu i Hong Kongu. Poslednjih deset godina sam u Los Anđelesu i Njujorku.“

Lana, koja kaže kako je uvek imala podršku roditelja, bila je treća na takmičenju za Mis Frankfurta i druga pratilja na izboru za Mis Nemačke.

Na setovima godinama sarađuje sa svetskim zvezdama, ali kaže da, kada radi, nije joj važno ko je s njiom jer za nju je to samo posao.

S druge strane, priznaje da ne voli nadmene ljude pune sebe.

A kako izgleda biti Srpkinja u Njujorku?

„Biti Srpkinja u Njujorku je dobro, ovo je kosmopolitski grad. Vidite, ja mogu da živim na bilo kom kraju sveta, ali ja ću uvek biti Srpkinja i uvek ću se boriti za svoj narod, koji mi je u srcu.“

Lana je toliko svestrana da se u jednom trenutku aktivno uključila u rad Tesline naučne fondacije iz Filadelfije.

„Drago mi je da svojom delatnošću mogu da doprinesem rasvetljavanju lika i dela velikog srpskog naučnika Nikole Tesle. Mislim da ovde u Americi široj javnosti još nije dovoljno poznat njegov značaj za doprinos celokupnom čovečanstvu.“

Zanimljivo je i to što na prvi pogled Lana nije među velikim zvezdama Instagrama jer ima nešto manje od 50.000 pratilaca. Ali ispostavlja se da je njen profil bio hakovan, a pre toga je na njemu imala preko milion pratilaca, piše onamagazin.com.

BONUS VIDEO: TOP 10 najlepših srpskih brineta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram