Srpkinja udata za milionera: „Nisam arapska princeza“

Poznati 12. apr 202212:45 > 14:37
Anika Božić Al-Saraj, Foto: Dvora / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anika Božić je iz Sremske Mitrovice, a udajom za Jusufa Al-Saraja je dobila nadimak 'arapska princeza'.

Anika Božić je naša bivša manekenka koja je radila i kao novinarka, međutim za oko javnosti zapala je upravo udajom za milionera Jusufa Al-Saraja. Ona je tako dobila nadimak ‘arapska princeza’ kojim je i dan danas oslovljavaju u medijima.

„Moj muž nije arapski princ. Njegov deda je bio predsednik, dakle on je bio državnik palestinskih država, koja nikada nije bila monarhija, bar ne u skorijoj istoriji. Nije još službeno ni država. Nažalost, moj muž nikada tamo nije živeo, tako da je on Kanađanin, jer je tamo proveo svoj život”, istakla je Anika u jednom intervjuu.

Nešto više o samom nadimku ispričala je drugom prilikom.

„Neki novinar je to upotrebio u smislu metafore i to je ljudima verovatno bilo interesantno i onda su tako nastavili da uzimaju jedan od drugog i ljudi je više nisu shvatali kao metaforu. Mi smo koleginice, je l’ tako? Da, imali smo ona čuvena predavanja kod profesora Čupića (bivši profesor sociologije na Fakultetu političkih nauka). On je pričao o najboljim socijalnim klasama i koji je najbrži način da se pređe iz jedne u drugu. To je udaja. Mislim da je to u društvenom smislu uvek najinteresantnije. Recimo, čitala sam neke statistike gde su od 10 najbogatijih žena na svetu, njih devet su to stekle ili porodično ili od muža. Žene su i dan-danas mnogo slabije plaćene, iako se nalaze na veoma odgovornim pozicijama, čak i da se nalaze na istim pozicijama kao muškarci, one su i dalje manje plaćene. Tako da eto, od svega što sam ja radila ili što nisam radila, medijima je ipak najinteresantnije to za koga sam se ja udala. I to ne smatram ništa lično, nego naprosto vidim da se to tako odnosi na sve žene. To moramo da promenimo.”

Ona se bavila modelingom, a sada je vrlo uspešna blogerka i vlasnica brenda, dok je njen suprug Jusuf vrlo uspešan poslovan čovek. Njih dvoje, ne samo da izgledaju odlično zajedno, nego su i vrlo usklađen, uspešan par.

Ona živi na relacije Kairo – Pariz, a s obzirom na to da je rođena u Sremskoj Mitrovici često svraća u našu zemlju kako bi videla ljude koje voli, a i kako bi njen sin provodio vreme sa porodicom.

„Kao porodica koja živi na dve adrese, u gradovima punim suprotnosti i kao majka čiji je posao nepredvidljiv i iziskuje česta putovanja, ne bih mogla da kažem da mi imamo uobičajen dan. Nastojimo da provedemo što više kvalitetnog vremena zajedno, da stalno stičemo nova iskustva i da ne pridajemo preterani značaj pojavama koje su izvan naše kontrole.”

Njen stan u Parizu nalazi se u centru grada, a kuća u Egiptu nalazi se na samoj plaži. Ipak, tajna srećnog braka krije se u nečem drugom.

„Mnogo me je nasmejalo pismo Kirka Daglasa upućeno svom sinu Majklu. Čini mi se da glasi ovako: ‘Majkl, da bi ostao oženjen, moraš se povinovati željama svoje žene’” – istakla je jednom prilikom.

Možda upoznavanje ovog par nije kao scena iz filma, ali definitivno je realna slika početka mnogih ljubavnih priča.

„Zato što smo se upoznali preko zajedničkog prijatelja i u početku nisam bila oduševljena sa njim, a mislim da ni on nije bio oduševljen sa mnom. Znači nije bila ljubav i zaljubljenost na prvi pogled, nego smo kasnije kroz druženje i kroz prijateljstvo ustvari shvatili da smo savršeni jedno za drugo“, otkrila je Anika.

Ipak, prosidba je definitivno bila filmska.

„Jusuf me je zaprosio na neverovatno originalan i romantičan način. Krenuli smo u noćno razgledanje Pariza i u jednom momentu vozač je zaustavio automobil i zamolio me da izađem jer ima poruku za mene. Na bilbordu sam ugledala pitanje: ‘Da li bi se udala za mene?’ Taj trenutak nikada neću zaboraviti, priznajem da sam se zbunila i da mi je trebalo nekoliko minuta da glasno izgovorim ‘da’”, ispričala je svojevremeno Anika.

Ona je preduzetnica, blogerka, žena sa dva doma, ali i majka.

„Majčinstvo mi je promenilo prioritete, a samim tim i pogled na svet. Otvara se nova perspektiva i to je možda najlepše životno iskustvo. Dani su puni izazova, ali i neizmernog zadovoljstva.”

Veoma je aktivna na Instagramu, a njen profil mnogima je modna inspiracija, a neretko pozira i sa svojim sinom, kao što je to slučaj na ovoj slici u čijem je opisu napisala ‘Kul mama’.

***

Bonus video: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram