Prvi srpski plejboj koji je zaveo tri najlepše Jugoslovenke

Foto:af / AFP / Profimedia/ÂTopFoto / Topfoto / Profimedia

Posle jedne zajedničke noći stali su pred matičara.

Uspešan reditelj iz ugledne porodice, Vuk Vučo nosi titulu prvog srpskog i jugoslovenskog plejboja. Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke u to vreme – Oliveru Katarinu, Nikicu Marinović i Milju Vujanović.

Venčanje sa Oliverom opisao je kao „blic venčanje“, sa Nikicom mu je bilo najteže, a prijateljstvo sa Miljom je preraslo u ljubav – ponovo nesrećnu.

Davne 1972. godine, u restoranu „Šumatovac“, omiljenom mestu tadašnjeg „krem društva“ Beograda, Vuk Vučo je pričao o ženama koje su ostavile najveći pečat u njegovom životu, prenosi Index.hr.

#related-news_1

„Moje venčanje sa Oliverom bilo je blic venčanje. Posle jedne zajedničke noći stali smo pred matičara. Ali, posle nekoliko dana, na obostranu nesreću, zaključio sam da je moj brak s njom od prvog dana bio osuđen na propast. Odmah sam uočio da je ona sušta suprotnost žene kakvu sam ja želeo“, pričao je tada Vuk.

Foto: Olivera Katarina, Credit line: af / AFP / Profimedia

Iako je njihov brak trajao samo par meseci, Vuk se posle raskida sa Oliverom dugo nije vezivao za žene. A onda je upoznao Nikicu Marinović, misicu Jugoslavije.

„S njom je išlo najteže. Već posle našeg prvog susreta nije htela ni da čuje za mene. To me nije obeshrabrilo. Dalo mi je povoda da krenem u još žešći napad. Skoro godinu dana ja sam joj se, posle tog našeg susreta, neprestano udvarao, i to uglavnom preko pisama. Već posle drugog susreta u Dubrovniku, dočekali smo zajedno Novu godinu u najpoznatijem dubrovačkom hotelu ‘Ekscelsior’, a nešto kasnije se i venčali“, pričao je Vuk.

Foto: Nikica Marinović (desno), Credit line: ÂTopFoto / Topfoto / Profimedia

„U prvi mah sam mislio da sam našao ženu sa kojom ću provesti čitav svoj život. Već posle nekoliko meseci našeg braka uvideo sam da sam opet pogrešio. U to  me je uverila njena diskusija s našim prijateljima koje su se uglavnom odnosile na književnost i slikarstvo“, rekao je Vuk.

Ni ovaj brak se nije pretvorio u ljubav za ceo život, a u njemu su Vuk i Nikica dobili sina Đorđa. Misica Jugoslavije je nakon Vuče bila u još jednom braku, iz kog ima dvoje dece.

„Već u vreme braka s Nikicom tajno sam se sastajao s Miljom Vujanović. Do tog našeg poznanstva, koje se kasnije pretvorilo u iskrenu ljubav, došlo je posle jednog filmskog festivala na kome smo se prvi put sreli. Pošto je to bila iskrena ljubav Milja i ja smo odlučili i da se venčamo. Ali, moj iznenadni odlazak za Pariz sve je to srušio. Milja i ja smo se prijateljski rastali kao da ništa među nama nije bilo“, rekao je Vuk.

Vuk Vučo danas ima 85 godina i živi u Parizu.

***

BONUS VIDEO: 72-godišnja Viene koja peške ide Putem svile šalje poruku svim ženama

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram