Prva jugoslovenska starleta napunila 60, a izgleda bolje nego pre 40 godina

Foto: Instagram/diananiven

Muvao je Al Paćino.

Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, bila je Mis Jugoslavije, radila je kao novinarka, uvek je bila u društvu najmoćnjih ljudi sveta, živela je u Italiji, a potom u Americi.

Dijana Bećirović (60) napravila je zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar, obavila je intervjue sa brojnim slavnim ličnostima, navodno je bila u vezi sa Al Paćinom i Goranom Bregovićem.

Bila je model slavnih brendova kao što su Versace i La Perla. Svojevremeno se razgolitila za časopis Start, kao i za čuveni Playboy. Za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta.

Dijana je gimnaziju i Fakultet političkih nauka završila u Sarajevu, a kada se preselila za Italiju, put ka uspehu joj je bio otvoren.

U Rimu završava fakultet novinarstva i kreće u svoju novu životnu avanturu. Na njena pitanja odgovarali su između ostalih Frančesko Kosiga, bivši predsednik Italije, Virna Lizi, Lučano Pavaroti, papa Benedikt XVI. Poslednji intervju fozač Formule 1 Ajrton Sena navodno je dao njoj.

Ubrzo joj Italija postaje mala, pa se seli u Los Anđeles, gde ulazi u društvo holivudskih glumaca i najpoznatijih muzičara. Tada počinje da se zanima za film, pa završava American Film Institute i kao producentkinja radi na nekim od holivudskih filmova.

Dijana je bila u vezi sa brojnim slavnim ličnostima, kako sa domaće tako i sa strane scene, a najzvučnija imena među njima svakako su Al Paćino i Goran Bregović.

„Svi su padali pred Majklom Korleoneom, ali ne i ja. Nije bio moj tip. Al Paćina sam upoznala kada je sa Frensisom Fordom Kopolom snimao Kuma. Izlazili smo, ali je on bio večno napet i uvek u paranoji od paparaca. Redovno u strahu da će ga uhvatiti. Moj zadatak je da muškarca napravim muškarcem, a njegov da mene napravi ženom. To nisam osećala kod Paćina, već samo njegov ključali ego“, rekla je jednom prilikom Dijana za Avaz.ba.

Njen život je bio prava bajka, iako ne uvek posut s ružama, ali uvek dovoljno glamurozan i intrigantan.

Dijana Bećirović danas živi u Los Anđelesu. Promovisala je knjigu Moja priča 2016. godine u kojoj je otkrila brojne detalje iz svog života.

***

BONUS VIDEO: Eva Longorija nosi ozloglašenu ogrlicu u Kanu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram