Procurilo dopisivanje Kejt i Megan i otkrilo prvo lice i jedne i druge

Foto: The Times-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / MEGA / The Mega Agency / Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Rasprava putem poruka pretvorila se u pravu svađu i sve zbog jedne dečje haljine.

Princ Hari u knjizi „Spare“ izneo je svoje viđenje zloglasnog sukoba između Megan Markl i Kejt Midlton, zbog kojeg je njegova supruga navodno jecala na podu.

U svojoj knjizi Spare, princ Hari tvrdi da je Kejt Midlton započela pasivno-agresivnu svađu putem tekstualnih poruka četiri dana pre njegovog venčanja sa Markl.

Princeza Šarlot trebalo je da bude deveruša na kraljevskom venčanju i sve je teklo po protokolu dok, prema Hariju, Kejt nije poslala poruku Markl u kojoj se požalila da princezi Šarlot haljina ne stoji kako treba.

Princ Hari je u knjizi navodno preneo dopisivanje između Kejt i Megan koje glasi ovako:

Kejt: „Šarlotina haljina je prevelika, predugačka, suviše široka. Plakala je kada ju je probala“.

Megan: „Krojač je na nogama od 8 ujutro. Evo ga. U Kensingtonskoj palati. Možeš li da dovedeš Šarlot da joj prepravi haljnu, kao što to rade druge mame?“

Kejt: „Ne, sve haljine treba ponovo sašiti.“

Megan: „Ne znam šta da kažem. Ako haljina ne odgovara, molim te odvedi Šarlot do krojača. Čeka je ceo dan.“

Kejt: „Dobro.“

U svojim memoarima, Hari objašnjava da su te haljine bile ručno šivene po određenim merama, te da „nije bio veliki šok“ otkriti da haljina ne stoji savršeno.

A i u to vreme, Megan je bila usred drame sa svojim ocem Tomasom. Prema Hariju, preokupiranoj nevesti je trebalo jedan dan da odgovori na poruku u kojoj se Kejt Midlton žalila na haljinu male Šarlot.

„Meg nije odmah odgovorila Kejt. Imala je previše obaveza oko venčanja, ali uglavnom se bavila haosom oko njenog oca. Zato je sledećeg jutra poslala poruku Kejt da je naš krojač tu“, napisao je princ Hari u knjizi.

Prema Hariju, ovaj odgovor nije bio dovoljan za Kejt, koja je umesto toga insistirala da sve haljine treba ponovo šiti.

U svojoj knjizi Hari navodi:

„Meg je pitala da li je Kejt svesna šta se trenutno dešava sa njenim ocem. Kejt je rekla da je svesna, ali…haljine. A i svadba je za četiri dana“.

Ali svađa je navodno bila previše za Markl, te kada je Hari došao kući, zatekao je suprugu kako „jeca na podu“.

Hari je insistirao da Kejt nije mislila ništa loše, ali je primetio da je princeza od Velsa stigla u kuću sledećeg jutra sa cvećem i čestitkom.

Međutim, ovde nije stavljena tačka na incident, jer je ubrzo sve procurilo u medije.

Prvi izveštaji su pisali da je Markl rasplakala Kejt zbog haljine, što je Harija razbesnelo jer je navodno bilo netačno.

Zvaničnici palate su odbili da daju  javnu izjavu u kojoj osporavaju takve izveštaje, što je dodatno podstaklo prinčev gnev prema kraljevskoj porodici.

U intervjuu sa Oprom Vinfri iz 2021. godine, Markl je izjavila da je ona zapravo bila ta koja je dovedena do suza tokom svađe.

Govoreći o Kejt, Markl je izjavila:

„Nadam se da bi ona želela da se to ispravi“, rekla je, dok se Kejt povodom ovoga nikada nije oglasila, prenosi NY Post.

Palata je za The Post rekla da neće komentarisati bilo kakve navode u Harijevoj knjizi.

***

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram