Prirodna lepota ove Srpkinje osvojila je Evropu, a odrekla se glamura i ustaje u 4 ujutru zbog višeg cilja

Foto:SplashNews.com / Splash / Profimedia

Mlada, lepa i uspešna.

Anastasija Jovanović je model, manekenka i studentkinja medicine.

Foto: Instagram/anaxjovana

Rođena je u Hamburgu 19. decembra 1994, a srpsko poreklo vuče preko tate. Iako je poliglotkinja i perfektno priča engleski, nemački i španski, priznaje da joj srpski teže ide, a u nekoliko navrata se našalila da bi joj privatni časovi dobro došli.

Anastasija predstavlja pravu inspiraciju i primer koji skoro svima može da posluži kao motivacija. Lepa Nemica srpskog porekla na svom Instagram nalogu često deli iskrene priče o tome koliko požrtvovanja i upornosti je potrebno da bi se ostvarili snovi.

Ona trenutno najviše svog vremena izdvaja za učenje, jer ističe da joj je bitno da završi studije na vreme, ali i dalje nije sigurna hoće li se posvetiti medicini, ili će se vratiti modelingu, koji je i pored neverovatnog uspeha trenutno ostavila po strani. To i nije toliko iznenađujuće, s obzirom na to da zbog specijalizacije u pedijatrijskoj hirurgiji ustaje u 4.30 ujutru. Bilo bi potpuno neizvodljivo u takav raspored ubaciti i slikanja i snimanja koja se vrlo često zakazuju u ranim jutarnjim časovima.

SplashNews.com / Splash / Profimedia

Međutim, Anastasija kaže da svaki put kada ima blok od nedelju dana slobodno, to vreme iskoristi za modeling, i ističe da je u tome podržava i agencija za koju trenutno radi.

Buduća doktorka koristi svoj Instagram profil kako bi širila znanje o medicini i laičkim jezikom približava svojim pratiocima detalje o značajnim medicinskim dostignućima, govori o aktuelnim zdravstvenim pitanjima , ali i o socijalnim problemima poput zdravstvenog osiguranja i cena lečenja.

Svestrana i dosledna sebi, Anastasija ruši stigme o ljudima iz sveta modelinga, podižući lestvicu za merilo uspeha i napredovanja.

Ona je u svojoj ne tako dugoj karijeri uspela da ostvari nekoliko zavidnih saradnji sa poznatim brendovima kao što su Mugler, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Reserved, Celia Kritharioti, Lena Hoschek i Marcel Ostertag, čijom modnom pistom tradicionalno šeta sveke godine na Berlinskoj nedelji mode.

Anastasijin feed na Instagramu je poput pravog magazina koji dokazuje njenu moć transformacije, a posebno se izdavaja njen editorijal za Harper’s Bazaar u kojem je oživela lik Čarlija Čaplina.

Sem profesionalnog uspeha, Anastasija je i privatno ostvarena. Ona je već pet godina u braku sa modnim fotografom Nikolozom Čačijom.

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram