Pozvala ga je na dejt, a kad je stigao, ona je sedela sa dva najveća svetska macana – a onda su održali lekciju Holivudu

Naomi Vots progonila Lijeva Šrajbera da mu da svoj broj. A danas?

Glumica Naomi Vots (54) dva puta je nominovana za Oskara, a glumac, reditelj i scenarista Lijev Šrajber (55) dobitnik je dve nagrade Emi. Ovaj par ima zanimljivu ljubavnu priču, dvoje dece i sada svako ima novog partnera.

Naomi i Lijev su se prvi put sreli u jednom hotelu u Torontu nakon što su zajednički prijatelji pokušali da ih spoje. Iako naizgled ništa nije bilo od njihovog prvog susreta, putevi su im se ponovo ukrstili na Met Gali 2005, gde je glumac rekao da je Naomi „zračak svetlosti“ i pozvao je kasnije na ples.

„Tako sam otišao u taj klub u kojem je trebalo da se nađemo, i naravno, bila je tamo sa Šonom Penom i Benisijem del Torom, a ja sam nekako bio poput kvrge na balvanu i čekao svoj red“, rekao je za Esquire 2016. „Mislim da sam bio nervozan i bilo mi je veoma neprijatno što sam tamo, bilo mi je nezgodno, bio sam van svog elementa. Svestan da ne bih ostavio dobar utisak, rekao sam: ‘Izvini, ali moram da idem kući’.“

Foto: Gregorio Binuya / Everett / Profimedia

Naomi ga je potom jurila da mu da svoj broj telefona. „Izjurila je napolje i rekla: ‘Zar ne želiš moj broj?’“, priseća se Šrajber.

Njena upornost se isplatila i sledećeg dana imali su prvi sastanak u pekari „Magnolija“ u Vest Vilidžu.

„Bilo je veoma smešno – veoma romantično. I poljubili smo se – nije to bio veliki poljubac, ali bio je poljubac koji je bio kao, ooh. Onda se ona vratila u LA, a ja sam joj sve vreme pisao“, otkrio je Lijev, dodajući: „Mnogo mejlova. Mislim da je to bilo to – zaveden mejlom.“

Posle nekoliko nedelja slanja mejlova i razgovora telefonom, Naomi je rekla da je „izmislila neki izgovor da se vrati u Njujork“. Ostalo je, kaže, istorija.

Foto: Humberto Carreno / INSTAR Images / Profimedia

Iako su Naomi i Lijev bili zajedno više od decenije, nikad se nisu venčali, pa čak ni verili. Bili su srećni i sigurni u svoju vezu baš onakvu kakva je bila.

„Mi smo veoma mnogo zajedno“, rekla je Vots za „Easy Living Magazine“ o njenoj i Šrajberovoj netradicionalnoj vezi 2012. „Jednostavno nemamo taj papir, i to nam je u redu. Možda ćemo se jednog dana jednostavno probuditi i reći: ‘Hej, hajde da uradimo ovo.‘ A možda i ne.”

Uprkos tome što nisu zvanično bili muž i žena, Naomi i Lijev su dobili dvoje dece – Aleksandra Sašu i Kaija, 2007. i 2008. godine.

Foto: Eric Workum / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odabrao joj je haljinu za crveni tepih

U vreme kada je Lijev odabrao Naomininu haljinu za dodelu Oskara 2016. glumčev film „Spotlight“ bio je nominovan za najbolji. Vots je navodno želela da on odluči šta će da obuče za crveni tepih jer je to bila njegova posebna noć.

I kako se ispostavilo, Šrajber je imao besprekoran ukus. Za Naomi je odabrao tamnoplavu haljinu bez ramena sa šljokicama „Armani Prive“, dok je on nosio klasični crni smoking Burberry.

Foto: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posle ljubavi Vots i Šrajber su odlučili da raskinu svoju 11-godišnju vezu septembra 2016.

U zajedničkoj izjavi za People, par je objavio svoju odluku da se raziđe. „Tokom proteklih nekoliko meseci došli smo do zaključka da je najbolji put za nas kao porodicu da se razdvojimo kao par“, rekli su, dodajući: „I to sa velikom ljubavlju, poštovanjem i prijateljstvom u srcima što ćemo zajedno odgajati našu decu i istražiti ovu novu fazu našeg odnosa. Iako cenimo vašu radoznalost i podršku, molimo novinare da paze na našu decu i poštuju njihovo pravo na privatnost.“

Dve godine kasnije, Lijev je otvoreno pričao o njihovom raskidu, otkrivajući da su on i Naomi ostali bliski prijatelji zbog dece.

„Uvek je teško, znaš. Gradiš život sa nekim i stvari se menjaju“, rekao je u Sunday Today sa Vilijem Gajstom 2018. „I mislim da je način na koji smo na to gledali taj da ćemo uvek biti partneri zbog dece.“ A potom je nastavio: „Važno je da podržavamo jedno drugo.“

Naomi je, u međuvremenu, za Vogue Australia ponovila sličnu stvar: „Ima dobrih i loših dana. Liev i ja smo u odličnim odnosima i trudimo se da damo sve od sebe zarad dece i nadamo se da ćemo tako i dalje nastaviti.“

I gde su sada

Ubrzo nakon njenog raskida sa Šrajberom, Vats je počela da izlazi sa svojim sadašnjim mužem Bilijem Krudapom kada su počeli da snimaju Netfliks seriju „Gipsi“ 2017. Tokom godina, njih dvoje su detalje svoje veze držali u tajnosti – međutim, Naomi je onda objavila da su se ona i Bili venčali uz slatku fotografiju sa venčanja na Instagramu.

Foto: Ordonez/O’Neil / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kada je reč o karijeri, Vots se ostvarila u više filmova i nekoliko TV serija.

Godinu dana nakon razvoda sa Naomi, Lijev je počeo da se viđa sa bivšom kraljicom lepote Tejlor Najzen (krunisana za mis Južne Dakote 2012), i od tada su zajedno. Par je nedavno objavio da očekuju svoju prvu zajedničku bebu.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram