Poznati parovi iz Srbije čiji razlazi su nam slomili srce

Foto: Srđan Stevanović / Starsportphoto, MiamiPIXX / Backgrid USA / Profimedia

Da li je "zauvek" precenjena reč?

Nijedan prekid veze nije lagan, ko god bio u pitanju, a ove slavne osobe to znaju bolje od ikoga. Iako znamo da ni za šta ne postoji garancija, mogli smo se kladiti da su oni imali „ono nešto“, a ako je suditi po reakcijama nakon njihovih raskida, bilo nas je puno koji smo mislili isto.

Adriana Lima i Marko Jarić

Marko Jarić i Adrijana Lima
Marko Jarić i Adrijana Lima; Foto: nkm / Mavrixphoto / Profimedia

Zanosna brazilska manekenka  i srpski NBA košarkaš venčali su se na Dan zaljubljenih, 14. februara 2009. godine.

Ipak, od velike pravoslavne svadbe koja se najavljivala nije bilo ništa, iako su bili zajedno do 2014. U braku su dobili dve devojčice, Valentinu i Sijenu, o kojima i posle razvoda brinu zajedno i sa mnogo ljubavi.

Adriana Lima i Marko Jarić upoznali su se još 2006, a vezu su počeli dve godine kasnije. Na dan kada je manekenka proslavljala 27. rođendan, 12. juna 2008. godine, Marko joj je poklonio dijamantski verenički prsten vredan više od 100.000 dolara.

Iako se nagađalo ko će od njih dvoje promeniti veru kako bi mogli da se venčanju u crkvi, posebna pikanterija ticala se jednog krajnje intimnog detalja. Naime, iako se već bližila tridesetoj, prelepa Brazilka izričito je tvrdila da je devica i da za nju, kao veliku katolkinju, nema seksa pre prve bračne noći.

Ana Sofrenović i Dragan Mićanović

Ana Sofrenović, Dragan Mićanović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, E-Stock

Ljubav između Ane i Dragana započela je ranih devedesetih, kad su igrali u predstavi „Rođaci iz najboljih dana“, a posle venčanja su kao partneri zablistali 1995. u filmu „Ubistvo s predumišljajem“. Odigrali su zajedno još niz pozorišnih i filmskih rola, a njihovo poslednje zajedničko pojavljivanje je u seriji „Žene s Dedinja“.

Ana i Dragan su odlučili da se venčaju samo u prisustvu roditelja, a matičarki su tražili da do sklapanja braka dođe tačno u ponoć, kako se i dogodilo. O ovom njihovom potezu se dugo pričalo, da bi nešto kasnije na svet došla njihova prva ćerka Iva, a šest godina kasnije i druga, Lena.

Par se 2011. godine razveo, ali su za razliku od mnogih poznatih ličnosti, ostali prijatelji i u dobrim odnosima.

Nataša Bekvalac i Dača Ikodinović

Danilo Ikodinović i Nataša Bekvalac Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/Vesna Lalić/Nova.rs

Nataša i Danilo bili su najpopularniji srpski par, ali kraj ljubavi došao je 2011. posle tri godine braka. Tada se pisalo da je uzrok – Danilova prevara. Međutim, oboje su to demantovali.

Sećamo se da je Nataša tada zaplakala na televiziji.

„Što se više sklanjaš, sve te više jure. Iako ti se čini da to što pišu o tebi nema mnogo veze sa tvojim životom, nije tako. Mediji nagrizaju život i mogu ozbiljno da ti pomrse konce. Oni prave tenziju, i ako postoji neka ranica iznutra, oni je šire. A kada još nema dobre komunikacije ‘iznutra’… Sve što se dogodilo sada je posledica onoga što se taložilo godinama. To što se pominje kao razlog našeg razvoda je posledica nečeg drugog, ali nije konkretan razlog za razvod. Nisam žena koja bi ostavila zbog prevare“, rekla je pevačica tada.

Ana Kokić i Nikola Rađen

ana kokić
Ana Kokić i Nikola Rađen foto: E-Stock/tik tak/Dragan Mujan/Nova.rs

Pevačica i sportista bili su među najlepšim parovima na domaćoj sceni. Njihov brak je trajao 10 godina, a završio se 2019.

Njihovu vezu otežavao je život na dve adrese, zbog Nikoline karijere vaterpoliste. Nije pomogao ni doping skandal – Rađen je bio pozitivan na kokain, zbog čega je izbačen iz kluba Olimpijakos.

Tokom razvoda, objavili su da je bilo sporazumno i zamolili medije za privatnost.

Danijela Dimitrovska i Ognjen Amidžić

Danijela Dimitrovska i Ognjen Amidžić Foto:M.M./ATAImages.

Njih dvoje su šokirali javnost zajedničkim saopštenjem da se razvode.

„Želimo da vas obavestimo da smo odlučili da se raziđemo, a odluku o razvodu smo doneli zajedno. Mi ćemo ostati u prijateljskim odnosima zarad interesa našeg sina, a ovim povodom se više nećemo oglašavati, niti davati izjave. Za naš razvod nije kriva treća osoba, pa nema mesta dodatnim spekulacijama. Zahvaljujemo se svim medijima na dosadašnjoj saradnji i molimo vas da poštujete odluku da ne govorimo o ovoj temi“, naveli su oni, a preneli su mediji tada.

Danijela i Ognjen su bili u braku deset godina. Imaju sina.

***

Bonus video: Čuvari plaže, nekad i sad

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram