Poznati muškarci koji su preuzeli prezimena svojih žena

prezime venčanje
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Na venčanju uvek se postavlja to famozno pitanje: da li će mlada zadržati svoje prezime, preuzeti mladoženjino ili se opredeliti za oba. Ta norma nije nametnuta jačoj polovini, ali ima primera da može i drugačije.

Džon Lenon

Džon Lenon je u Joko Ono prepoznao svoju pravu ljubav i muzu. Kao što znate, on je bio član verovatno najpoznatije muzičke grupe ikada – The Beatles, a ona perspektivna umetnica. Džon i Joko venčali su se 1969. godine, i tako dobili prezimena Ono Lenon. Verovatno bi i danas bili zajedno, da on nažalost nije tragično usmrćen od strane obožavatelja 1980. godine.

Džej Zi

Kad su rekli sudbonosno „da” 2008. godine, Šon i Bijonse odabrali su prezimena Nouls Karter. Tako, ne samo da je ona preuzela njegovo, već i on njeno prezime. I da, Džej Zi se zapravo zove Šon Kori Karter. Iako je njihova veza prošla kroz turbulentne periode, u kojima je reper navodno varao popularnu pevačicu, ipak su ostali zajedno.

Bruklin Bekam

Ove godine se oženio najstariji sin fudbalera Dejvida Bekama i nekadašnje članice grupe Spice Girls, a danas modne kreatorke – Viktorije Bekam. Bruklin je svoju lepšu polovinu našao u Nikoli Pelc. Ona je perspektivna glumica i manekenka, koja dolazi iz bogate porodice, pa nije ni čudo što je dvadesttrogodišnji Bekam stao na ludi kamen. Sada se, nakon venčanja, prezivaju Pelc Bekam, piše City Magazine.

Marko Perego

U trenutku kada se holivudska glumica udavala za italijanskog umetnika, upozorila ga je da će biti ismevan ukoliko preuzme njeno prezime. Međutim, Marka Perega nije bilo briga šta će bilo ko da pomisli, pa je bez problema iza svog prezimena dodao i Zoino, ta tako postao – Marko Perego Saldana. Par se venčao 2013. godine, a iz skladnog braka dobili su trojicu sinova.

Džek Gilis

Rok muzičar ne samo da je preuzeo prezime svoje tadašnje supruge, već je i odbacio svoje. U braku sa Meg Vajt bio je od 1996. do 2000. godine, pa je tako bio poznat kao Džek Vajt. Upravo zbog tog prezimena bend se logično zvao The White Stripes. Najinteresantnije jeste to da je par sve vreme lagao kako su brat i sestra, dok istina o njihovom odnosu nije dospela u javnost nakon razvoda.

Ernest Braun

Reditelj Ernest Braun se 1979. godine oženio sa Elejn Lajvli, čije je prezime tada uzeo umesto svog. Njih dvoje su dobili ćerku Blejk Lajvli, poznatu glumicu i modnu ikonu, koja je udata za kolegu Rajana Renoldsa. Činjenica je da je otac Blejk Lajvli bio čovek progresivnih misli, i samim tim neko ko podržava matrijarhat.

BONUS VIDEO: Istorijat ljubljenja

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram