Poznate žene koje su posle 40. promenile život iz korena i dokazale da nikad nije kasno da radite šta želite i budete sa onim koga volite

Foto: C Flanigan/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency / Profimedia; Presley Ann / Getty images / Profimedia; KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia; David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia; Christopher Polk / AFP / Profimedia; Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ove poznate žene su izgradile karijere, potpuno promenile poslove, upoznale ljubav svog života ili se ostvarile kao majke posle 40. rođendana.

U životu mnogih žena, četrdesete često označavaju period introspekcije, samopreispitivanja i, u nekim slučajevima,  promenu života iz korena. Tu spadaju i brojne poznate žene koje su upravo nakon ulaska u četvrtu ili petu deceniju pronašle hrabrost i snagu da preokrenu životni put. Njihove priče nisu samo inspiracija za sve širom sveta, već su i podsećanje da nikada nije kasno da radite šta želite i budete sa onim koga volite.

Predstavljamo vam primere žena koje su postigle izuzetne uspehe u poslu, ali i na privatnom planu posle 40. rođendana. A njihovi primeri predstavljaju podsećanje da je svaki dan prilika za nov početak, a godine ne moraju biti prepreka za ostvarenje snova.

Opra Vinfri

KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Nakon što je napunila 40 godina, Opra nije samo nastavila s radom u medijskom svetu, već je pokrenula vlastiti televizijski kanal, postala producent, spisateljica i filantrop. Njena transformacija iz televizijske voditeljke u moćnu poslovnu ženu simbol je snage i odlučnosti.

Džej Kej Rouling

Stuart Wallace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Čuvena autorka serijala „Harry Potter“ počela je svoj uspon ka svetskoj slavi tek nakon tridesetih godina života. Međutim, njen pravi preporod dogodio se nakon četrdesete, kada je postala priznata književnica i borkinja za ljudska prava.

Džulija Čajld

TNS / ddp USA / Profimedia

Slavna kuvarica Džulija Čajld nije započela svoju kulinarsku karijeru sve do svoje 40. godine. Nakon što je otkrila svoju strast prema francuskoj kuhinji, postala je pionir u televizijskom kulinarstvu, napisala brojne knjige i postala javna ličnost.

Vera Vang

David Fisher / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poznata modna dizajnerka Vera Vang započela je svoju karijeru u svetu mode tek nakon što je napunila 40 godina. Njene elegantne venčanice postale su sinonim za sofisticiranost i luksuz.

Viola Dejvis

PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Viola Dejvis je igrala samo manje uloge kada je bila u svojim tridesetim godinama, a za neke od njih nije joj čak ni odato priznanje. Njen talenat je konačno prepoznat kada je nominovana za Oskara i Zlatni globus za ulogu u filmu Sumnja u 44. godini. Nastavila je da osvaja više nagrada i tokom narednih 15 godina.

Ana Vintur

Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sa 26 godina, Ana Vintur je otpuštena sa pozicije mlađe modne urednice u Harper’s Bazaaru, nakon 9 meseci rada. Bila je glavna urednica Vogue US od svoje 39. godine. Nikada se nije plašila promena i tokom godina je postala jedna od najuticajnijih imena u modi.

Vivijen Vestvud

Gonzalez Alain/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uticajna dizajnerka je radila kao učiteljica do svoje 30. godine. Sa svojim partnerom Malkolmom Meklarenom, uvela je pank u mejnstrim kada su njene kreacije nosili pank bendovi. Njihova prva revija na modnoj pisti zvala se Pirate Collection, a desila se kada je Vivijen imala 40 godina.

Osim karijernog pritiska, u društvu postoji često nerealističan imperativ da se žene venčaju u mlađim godinama, ali s druge strane i inspirativan niz priča o ženama koje su pronašle pravu ljubav tek nakon što su napunile 40 godina.

Eva Longorija

Presley Ann / Getty images / Profimedia

Slavna glumica Eva Longorija stupila je u brak s Joseom Bastonom tek nakon 40. godine. Njihova ljubavna priča je podsetnik da pravi partner može doći u bilo kojem trenutku života i da je sreća u ljubavi neprocenjiva.

Salma Hajek

Rob Latour / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meksička glumica Salma Hajek venčala se s milijarderom Fransoom-Anrijem Pinootom u 42. godini. Iste godine su dobili prvu ćerku, a dve godine kasnije par je obnovio zavete u Veneciji.

Džulijen Mur

C Flanigan/imageSPACE / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Džulijen Mur, jedna od onih koje su pronašle potpunu sreću u petoj deceniji.  Ona je osvojila Oskara tek u svojim pedesetim, a njeni najvažniji koraci ka svetskoj slavi dogodili su se nakon 40. godine. U tom periodu se takođe udala za reditelja Barta Frojndlika.

Dženifer Lopez

Zabulon Laurent/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dženifer Lopez je dokazala da ljubav nema rok trajanja. Ona i Ben Aflek su obnovili veridbu koju su raskinuli 2004. i ispunili svoje obećanje jedno drugom venčanjem u Las Vegasu koje se održalo u julu 2022.

Kameron Dijaz

Tony DiMaio / INSTAR Images / Profimedia

Glumici su se snovi ispunili sa 43. Ona se 2015, samo nakon 10 meseci zabavljanja, udala za Bendžija Medena. Četiri godine kasnije su postali roditelji, iako ona pre toga uopšte nije želela da ima decu. „Mislim da je stvar u tome što nisam upoznala svog muža. Imala sam momke i ranije, i postoji zaista, zaista jasna razlika između muževa i dečka“, otkrila je glumica.

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram