Poslednja fotografija voljenog Hagrida – prizor zbog kojeg zastaje knedla u grlu

Foto: CAP/RFS / Capital pictures / Profimedia

Heroj našeg detinjstva.

Poslednja fotografia Robija Koltrejna, voljenog Hagrida, snimljena nekoliko meseci pre njegove smrti u 72. godini, prikazuje intimni trenutak sa koleginicom iz „Hari Potera“, Emom Votson, koja je tumačila Hermionu.

Fotografisani su na događaju povodom obeležavanja 20. godišnjice „Hari Potera“. U pitanju je bila specijalna emisija „Povratak u Hogvorts“. Glumci se mogu videti kako razgovaraju i kako se nežno gledaju u oči.

Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Škotski glumac Robi Koltrejn bio je najpoznatiji po ulozi voljenog lovočuvara Hogvortsa, Hagrida, ali i po ulozi kriminalnog psihologa dr Edija Ficdžeralda u drami iz 90-ih.

Iako je njegova smrt bila neočekivana, Koltrejn, čije je pravo ime bilo Entoni Robert Mekmilan, ranije je govorio o svojim zdravstvenim problemima, rekavši da se u poslednjim godinama „borio sa bolom 24 sata dnevno“. Glumac je otvoreno rekao da boluje od osteoartritisa.

Ema Votson je na Instagramu je odala počast svom pokojnom kolegi.

„Robi je bio najzabavniji ujak kojeg sam ikada imala, ali najviše od svega bio je duboko brižan i saosećajan prema meni kao detetu i odrasloj osobi. Njegov talenat je bio toliko ogroman da je imalo smisla da je igrao giganta – mogao je da ispuni SVAKI prostor svojim sjajem. Robi, ako ikad budem tako ljubazna kao što si ti bio prema meni na filmskom setu, obećavam da ću to učiniti u tvoje ime i sećanje. Znaj koliko te obožavam i divim ti se. Stvarno će mi nedostajati tvoja slatkoća, tvoji nadimci, tvoja toplina, tvoj smeh i tvoji zagrljaji. Učinio si nas porodicom. Znaj da si to bio za nas. Ne postoji bolji Hagrid“, napisala je.

***

BONUS VIDEO: Fatamorgana – optička varka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram