Pobednicu Evrovizije godinama prozivali da se ne brije: Ošišala se na ćelavo a sada se upisala u istoriju

Foto: Shutterstock / Splash / Profimedia

Pevačica Lorin upisala se u istoriju kao jedina žena koja je dva puta odnela pobedu na najprestižnijem muzičkom takmičenju Pesma Evrovizije.

Predstavnica Švedske je pobedila sa pesmom „Tattoo“. Dobila je najviše glasova žirija, dok joj je za petama do poslednjeg trenutka bila Finska koja je zauzela drugo mesto. Međutim, otkako je objavljeno ko je kandidat Švedske u ovogodišnjem takmičenju, kladionice su je postavile na prvo mesto, pa se može reći da je njena pobeda bila očekivana.

Ko je Lorin?

Rođena je 1983. godine u Stokholmu kao Lorin Zineb Nora Talhaoui, u konzervativnoj muslimanskoj porodici koja je emigrirala iz Maroka. Od malena je znala da želi da se bavi muzikom.

Foto: JESSICA GOW / AFP / Profimedia

Švedska publika je za nju čula prvi put 2004. na njihovom „Idolu“ kada je završila na četvrtom mestu, a od tada njena karijera je krenula uzlaznom putanjom. Prijavila se na Melodifestivalen 2011 (švedski nacionalni izbor za Pesmu Evrovizije), ali nije ostvarila neki zapaženiji rezultat. Međutim, sledeće godine je pobedila sa pesmom „Euphoria“ koja je kasnije bila najbolja na evrovizijskom takmičenju.

Tokom 2012. godine su je pratili tračevi da se ne brije ispod pazuha jer je izjavila da podržava žene koje ne žele da se briju, ali nikada nije želela da komentariše da li ona to praktikuje ili ne. Deo javnosti je bio zgrožen zbog toga, neki su je čak i prozivali.

Kasnije se našla na meti osuda jer se ošišala na ćelavo, pa su je mnogi prozivali zbog takve odluke, ali ona se nije obazirala na to.

Još jednom je izazvala pažnju javnosti (2017. godine) ne zbog svoje muzike već izjave da je biseksualna. Međutim, pre dve godine je objavila da ima dečka.

***

Bonus video: Senidah i Lepa Brena Dvougao

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram