Plemenita strana Kijanu Rivsa za koju ne želi da znamo

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kijanu Rivs je donirao čak 70 odsto zarade od prvog dela filma Matriks za finansiranje istraživanja leukemije, nakon što se njegova mlađa sestra borila sa bolešću deset godina. Ipak, iako ima svoju dobrotvornu fondaciju za istraživanje raka, on ne želi da se promoviše kroz njen rad.

Poznati glumac, koji je navodno plaćen 10 miliona dolara unapred i zaradio ukupno 35 miliona dolara za prvi film u franšizi 1999. godine, želeo je da finansira istraživanje leukemije nakon što je njegovoj sestri Kim, koja sada ima 55 godina, dijagnostifikovana ova bolest 1991. godine.

Kijanu Rivs
Kijanu Rivs i sestra Kim, Foto: – / Bestimage / Profimedia

Kijanu je za to vreme postao primarni negovatelj svoje sestre i pomagao joj je tokom oporavka nakon deset godina borbe sa rakom, a pre nego što je otišla zvanično u remisiju.

Kijanu Rivs
Kijanu Rivs sa sestrama – Kim (levo) i Karina (desno), Foto: Shooting Star / ddp USA / Profimedia

Kianu je prodao svoj dom kako bi bio bliže sestri, a nastavci Matriksa su odloženi – takođe je navodno potrošio pet miliona dolara na terapije kako bi pomogao Kim da se oporavi.

Ranije je za svoju sestru rekao: „Uvek je bila tu za mene. Uvek ću biti tu za nju.“

Poznati glumac je od tada pokrenuo i dobrotvornu fondaciju za pomoć onima koji se bore sa rakom i 2009. godine je izjavio: „Imam privatnu fondaciju koja radi pet ili šest godina i pomaže u nekoliko dečijih bolnica i istraživanju raka. Ne volim da vezujem svoje ime uz to, samo sam omogućio fondaciji da radi ono što radi.“

Kijanu je već dugo poznat po svom humanitarnom radu.

U junu 2020. je na aukciji ponudio 15-minutni virtuelni Zoom dejt  kako bi prikupio novac za dobrotvornu organizaciju za lečenje dece od raka.

Kijanu u šetnji sa sestrom Kim i njenom ćerkom, Foto: – / Backgrid USA / Profimedia

Još u oktobru je otkriveno da je svojim kaskaderima iz filma John Vick 4 poklonio Roleks Submariner satove, a svaki košta 9.150 dolara. Momci su sve ovo podelili na svojim Instagram storijima, dok sam Kijanu skoro nikad ne govori o svojim dobrotvornim potezima i akcijama.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram