Život za film: Kako je Brižit Makron izgledala u mladosti

Poznati 02. jan 202209:28 > 10:23
Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL

Brižit Makron je prva dama koja uvek privlači najviše pažnje medija - što zbog 25 godina mlađeg supruga, predsednika Francuske, što zbog svog elegantnog, besprekornog stila i držanja. Kako je ova enigmatična žena izgledala u svojoj mladosti?

Prva dama Francuske rođena je u Amjenu kao najmlađa od šestoro dece, a njena porodica se bavila proizvodnjom čokolada i kolača.

Nakon diplomiranja, kad je imala 21 godinu, upoznala je i zaljubila se u Andrea Luisa Oziela.

Andre je radio u banci, dok je Brižit radi kao profesorka francuskog i latinskog u lokalnoj srednjoj školi. Nakon što su se venčali, zajedno su podigli sina i dve ćerke.

Upravo iz tog perioda su nedavno ponovo osvanule fotografije – kao odgovor na teoriju zavere koja kruži Francuskom. Naime, desničarske struje pokrenule su glasine da je Brižit zapravo rođena kao dečak, a da je osamdesetih godina prošlog veka promenila pol. Prva dama je najavila tužbu zbog širenja tih glasina.

Miran porodični život Brižit uzdrman je 1993. godine, kada je u školu u kojoj je radila došao Emanuel Makron. Predavala mu je časove glume i primetila njegov književni talenat.

Njihov odnos se razvijao, a Makron je čak dolazio na večeru kod Brižitinog muža i ćerki. Međutim, uskoro se pročulo za ljubavnu vezu nastavnice i učenika.

Brižitina najstarija ćerka je štrajkom glađu izrazila otpor svojoj majci. Niko u Brižitinoj porodici nije podržao šokantnu vezu. Čak su je i njeni najbliži prijatelji napuštali jedan po jedan. Muž je odbio da pristane na razvod.

Foto: EPA-EFE/LUDOVIC MARIN

Ipak, iako je Makron otišao u Pariz, i dalje su se voleli, dok Brižit nije smogla snage da mu se pridruži. Venčali su se 2007. godine.

***

Bonus video: Luvr – najveći muzej na svetu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram