Opasan dasa sa Olimpijskih igara koji voli balet i manikir

boks lak za nokte
Foto: Speed Media/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Nakon 33 godine Australija ima osvajača medalje u boksu, i to kakvog. Heri Garsajd ruši sve stereotipe jer je ujedno i vodoinstalater, a nedavno se u Tokiju zaljubio u balet i – manikir.

Naime, Garsajd je i iznenadio i oduševio mnoge kada je nedavno nakon meča sa Kazahtancem posle borbe za medalju skinuo rukavice i pokazao da je nalakirao nokte. Ovaj „opasan“ momak pokazao je sportske motive na noktima s porukom da želi da razbije stereotipe.

Ovaj 24-godišnjak je kazao kako je svud oko nas previše onih koji misle da moraju nešto samo jer su muško ili žensko.

„Ja bih samo da budem drugačiji“, kaže ova momak.

On je pritom hteo da ode i korak dalje.

„Hteo sam da obučem haljinu na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, ali nisam želeo nikoga da uvredim“, kazao je Garsajd.

Da razmišlja van okvira, govori i to što je oduvek želeo da se okuša u baletu, a sada misli i da ga to čini boljim bokserom.

On na nozi inače ima tetovažu boks-legende iz ukrajine Vasilija Lomačenka.

„On je moj omiljeni borac i zapravo je mnogo praktikovao tradicionalne igre, a i nekoliko drugih sportista igra balet“, rekao je Garsajd, a prenosi rfi.fr.

Zato je, kako kaže, i sam isproorbao balet i zaljubio se.

„Zaista je teško, zaista je, zaista teško. Ali to mi je definitivno pomoglo u mom radu i tehnici u boksu. Koordinacija je očigledno velika stvar. Veoma sam ukočen u ringu i osećam se kao da me je to malo opustilo. Nastaviću to da radim i posle boksa.“

Da sve bude zanimljivije, Garsajd povremeno radi neke stvari od kojih mu je neprijatno – poput karaoka, javnog čitanja, a jednom je čak ćutao čitavih 48 sati.

„Nastaviću to da radim jer osećam da tako rastem kao čovek i to se vidi u mom boksu“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Maler dana