Molila da se vrati u Srbiju, sad je zvezda Olimpijskih igara

Njena priča 05. avg 202109:43 > 10:24
Jelena Bruks
Jelena Bruks Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Igram za tebe“ - pisalo je na patikama košarkašice Jelene Bruks dok je dominirala terenom u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Poruka je, procenili su mediji, bila upućena njenom sinu Mateu.

Jelena Bruks bila je glavna akterka utakmice koja je srpske košarkašice odvela u polufinale Olimpijskih igara, gde će se susresti s reprezentacijom SAD, pa je poruka s patika bila još upečatljivija, a podsetila je i kakva je ona „žena zmaj“.

Naime, još se prepričava kako su je 2019. na Evropskom prvenstvu s tribina bodrili suprug Dejvid i mali Mateo, tada beba. Jer, Jelena je trenirala do osmog meseca trudnoće, a samo tri meseca nakon porođaja vratila se na teren i na pripreme reprezentacije je išla sa bebom.

„Posle teškog treninga i utakmice uvek sam imala snagu kad se vratim u sobu i vidim njega kada se nasmeje. Majčinska ljubav je nešto neobjašnjivo“, rekla je tada talentovana košarkašica, rodom iz Kragujevca.

Jelena Milovanović rođena je 28. aprila 1989. godine, košarku je počela da trenira sa šest godina. Njena majka Ljubica takođe se bavila ovim sportom, a Jelena se i udala za američkog košarkaša Dejvida Bruksa, s kojim je dobila malog Matea.

Za njega je igrala i kad je kao kapitenka tima srpske košarkašice povela do evropskog zlata (i tad je nosila poruku za Matea na patikama), a najavila je da se nakon Olimpijskih igara oprašta od reprezentacije.

„Mene su roditelji tako vaspitavali da je reprezentacija iznad svega. Išla sam i povređena na pripreme koje su trajale i dva i po meseca. Igra se u inostranstvu ali se živi za Srbiju, za naš tim. Mama me je ubacila u svet košarke. Bila sam nestašna, smotana kao dete, pa daj da makar naučim da trčim. Tako je sve počelo, bez namere da se stigne do ovih visina“, rekla je Jelena u intervjuu za Politiku.

Inače, nedavno je bila u situaciji da putem društvenih mreža moli da joj se zajedno sa suprugom i sinom dozvoli povratak u zemlju. Njih troje su proleće prošle godine proveli „zaglavljeni“ u Mađarskoj, gde ju je zatekla pandemija koronavirusa, jer su Dejvid i Mateo američki državljani i nije im bilo dozvoljeno da uđu u Srbiju.

„Moja porodica i ja želimo da se vratimo kući! Kao što znate, moj suprug i moj sin su američki državljani i nije im dozvoljeno da uđu u Srbiju. Ne mogu da shvatim i niko ne može da me ubude da je to normalno pravilo. Oni su moja porodica, nisu ni prijatelji ni drugari koje želim da ‘uvučem’ u Srbiju“, napisala je Jelena Bruks u poruci na Fejsbuku. Srećom, njen apel stigao je na pravu adresu i porodica Bruks je uspela da se vrati u Srbiju…  Taman za nove pobede.


***
Bonus video: DAN MAJKE TROJKI

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram