Hit stajling Ivon Anderson: „Veruj mi, ja sam Srpkinja“

Poznati 29. jul 202111:36 > 12:03
Ivon Anderson Foto:Alain Coudert/Sportsvisio / Sipa Press / Profimedia

Ivon Anderson je iz rodne Amerike, sela na avion i upitila se u jednu malu balkansku zemlju kako bi igrala košarku. Danas je pratimo na Olimpijskim igrama kao jednu od naših reprezentativki.

Pre manje od godinu dana je stigla u Srbiju, a koliko se tamnoputa košarkašica za to vreme vezala za našu zemlju pokazuje njen hit stajling na kojem nosi majicu s natpisom: „Veruj mi, ja sam Srpkinja“.

Ona ima 31 godinu, a počela je igrajući na Univerzitetu u Teksasu 2011. Pre četiri godine, nakon saradnje sa trenerom Marinom Maljković u Galatasaraju, dobila je ponudu da igra za našu reprezentaciju. Debitovala je nakon utakmici Litvanije u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021, a kaže da kada je dobila poziv da igra za srpsku reprezentaciju, nije razmišljala ni trenutak.

Devojke su pre nešto više od mesec dana osvojile zlatnu medalju na Evrobasketu 2021, u Valensiji, a za vreme slavlja, Ivon je sa svojim saigračima, od reči do reči pevala „Bože pravde“. Kaže da se trudi da srpski nauči što bolje i što brže, a za našu zemlju ima samo reči hvale.

Ono što je zaključila tokom svog kratkog boravka ovde, jeste da se samo srpska košarkaška kultura može uporediti sa američkom. Pre Srbije igrala je za različite timove, između ostalog i u Australiji, Italiji, Švetskoj, Luxemburgu, Grčkoj i Americi. Ovde igra plejmejkera i spremna je da doprinese našoj reprezentaciji i na dalje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram