Njoj je Bregović posvetio hit „Bitanga i princeza“: Bila je najlepša manekenka stare Juge, a onda otišla u Nemačku

ljiljana tica brega
Goran Bregović Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia/Promo

Sina je rodila s 46 godina.

Osamdesete godine prošlog veka obeležile su mnoge lepe žene, a ona koja je nosila titulu jedne od najlepših bila je Ljiljana Tica.

U to vreme Ljiljana Tica bila je najpopularnija jugoslavenska manekenka. Osvajala je sve svojom neodoljivom pojavom i nonšalantnim prirodnim hodom bivše sportistkinje.

Njena lepota nije znala za granice, modne kuće su se otimale za nju. Dobila je priliku da se okuša i na filmskom platnu i zaigrala je u filmu ‘Vojnikova ljubav’ davne 1976. Tada je kadar delila s Vojom Brajovićem, Dragomirom Bojanićem Gidrom i Aleksandrom Berčekom. Mnogi muškarci sanjali su o tome da osvoje njeno srce, a malo njih je u tome i uspeo.

Prva mladalačka ljubav s kolegom Momom Jakovljevićem, danas hirurgom, obeležena je zabavom, anegdotama i smehom. Ipak, njen život posebno je obeležila veza s muzičarem Goranom Bregovićem.

Uz njegovo ime decenijama se povezuju mnoge lepotice, a među njima je i glumica Katarina Radivojević. Ipak, znatno veću pažnju javnosti privukla je njegova romansa s najpopularnijom manekenkom stare Jugoslavije, Ljiljanom Ticom. Ljiljana je bila prava zvezda i Brega jednostavno nije mogao da odoli lepoti i šarmu tadašnjeg najpopularnijeg modela. Zajedno su bili dve godine. Nakon što su raskinuli, isplivala je istina o njihovoj vezi.

Pisalo se da je on pobegao od nje, ali joj je posvetio čuvenu pjesmu – „Bitanga i princeza“. U nekoliko navrata i sama Tica je priznala da su njih dvoje imali vrlo burnu vezu. Raskinuli su jer je ona bila vrlo posesivna i ljubomorna, što njemu u jeku karijere nije bilo potrebno.

Pobedivši na izboru Elite lice godine časopisa Bazar, Tica je otputovala na svetsko takmičenje lepote u Akapulco. To joj je otvorilo vrata svetskih modnih agencija, među kojima je bila najprivlačnija ona iz Minhena zbog koje se 1983. godine tamo preselila, piše scena.hr.

Na jednom gala prijemu upoznala je čoveka za kog se udala, tadašnjeg direktora marketinga nemačkog izdanja časopisa Elle. Venčali su se 1987. na Hvaru, gde je obavljeno i crkveno venčanje. Ona je u 46. godini rodila sina Lenija i to je bila najveća sreća u njenoj porodici. Od tada je njen život dobio novi smisao. Danas se Ljiljana Tica bavi biznisom vezanim za gastronomiju.

Bregović se 1993. godine oženio dugogodišnjom devojkom, bosanskom manekenkom Dženanom Sudžuk i s njom dobio tri ćerke.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram